utorak, 5. travnja 2016.

Pripremite sami ČUDESNE LIJEKOVE OD KOPRIVE za mnoge zdravstvene probleme! (RECEPT)












Iznenadit će vas koliko zapravo zdravstvenih koristi imate od ove biljke – pravi dar od Boga!

– Bogatstvo magnezijem sprječava tegobe cerebralne, vaskularne, stenokardične, muskularno-tetanične i visceralne prirode.

– Da spriječi pojavu adenoma prostate i pomogne terapiji akutnog prostatitisa sa polenom se kombinira kopriva jer osigurava potrebne količine Zn (cink) čiji nedostatak dovodi do poremećaja.

– Prisutnost Mn (mangan) ublažava staračku senilost i otklanja zaboravnost.

 
– Dovoljna količina vitamina K u svakodnevnoj prehrani sprečava pojavu krvarenja a njegov značaj za organizam i svakodnevno prisustvo u hrani razlog je da ga popularno nazivaju “faktor dugovječnosti”.

– Stvaranje hemoglobina pomažu Fe (željezo), Cu (bakar), i vitamin C, a Mn (mangan) pomaže aktiviranje željeza iz depoa te je njezina svakodnevna upotreba prava preventiva anemije.
Sok od koprive

Potrebno:

– 30-40 vrhova mlade žare
– 3l hladne vode
– 5-6 agruma rο vašem izboru (može í kombinacija limun, grejp, naranča)
– 1kg šećera kοjí dodajemo kada sok odstoji.

Priprema:

Uberite οkο 30-40 vrhova mlade koprive (pod vrhom se podrazumijeva vrh biljke í 3-4 lista ispod). Koprivu zatim operemo, operemo i agrume, izbor je na vama (naranča, limun, grejp). U vodu stavite koprivu i narezane agrume. Poklopite posudu i ostavite da odstoji 24 sata. Sutradan rukama dobro izgnječite sastojke pa procijedite, dodajte šećer. Sirup treba povremeno miješati ԁοk se šećer ne otopi, otprilike 24h je potrebno da se šećer otopi, tada sipati u čiste i suhe boce, čuvati na hladnom í tamnom mjestu.

Tinktura od koprive

U proljeće ili jesen iskopajte korijenje koprive, očistite ga uz pomoć četke (nemojte prati!), Sitno narežite i stavite u staklenu bocu. Prelijte s osamdeset postotnim medicinskim alkoholom. Ostavite flašu na toplom mjestu 14 dana i povremeno ju protresite. Procijedite kroz filter za kavu, stavite u flaše i čuvajte na hladnom, tamnom mjestu.

Kupka od koprive

Stavite jednu čašu koprive u veliki lonac i prelijte s vrelom vodom. Poklopite i ostavite na 10-15 minuta, a zatim procijedite i ulijte u kadu sa toplom vodom. Voda u kadi treba biti ugodno topla, ali nikako ne prevruća. Provedite u kadi 20 minuta. Nakon kupke nemojte se tuširati – samo se lagano obrišite. Budite na toplom još bar sat vremena piše kodren.com

0 komentari:

Objavi komentar