petak, 15. travnja 2016.

SAZNAJTE KAKO DA UZGOJITE ĐUMBIR U VAŠOJ BAŠTI – TO JE MNOGO BOLJE NEGO DA KUPUJETE!









Đumbir se koristi za svoje ljekovita svojstva stoljećima među mnogim kulturama. Đumbir ima dugu povijest korištenja za ublažavanje probavnih problema kao što su mučnina, gubitak apetita, mučninu i bol. Koren ili podzemne stabljike (rizoma) biljke đumbir se mogu konzumirati svježe, u prahu, sušeno kao začin, u obliku ulja ili kao sok. Ginger je dio porodice Zingiberaceae, uz kardamom i kurkuma.


Growing đumbir se ne razlikuje od raste drugi biljka. Morate kupite najbolji korijen moguće, punačka, glatke kože korijena đumbira je najbolje.
Đumbir je tropska biljka koja možete lako rasti sebe i koji ne zahtijeva puno stručnog znanja, to ne zahtijeva veliku količinu sunčeve svjetlosti, a to omogućuje nekim dijelovima treba ostaviti raste, dok drugi koriste. Đumbir je izuzetno zdrava i biljnih ozdravljenja. Ovaj začin je također poznat po svojim karakterističnim ukus. To se koristi u biljnoj koktelima, kulinarske, čajeva i više.

Važno je znati da je ova biljka vegetacije traje 8-10 mjeseci. Đumbir korijen je zasađeno u veljači-March.Ginger se uzgaja u kasno proljeće i tako prije nego rast počinje da se povuče krtola i razbiti ih na komade oko 5 cm u promjeru-a. Na svakom treba da bude pupoljak, koji će biti posađeno u zemlju, tako da će biti okrenuta prema gore. Posaditi ih u prostoru između redova i 15 cm, a na dubini od 5-10 cm. Što se tiče budućnosti uzgoja u vrtu, đumbir će biti potrebno mnogo kiše i visoke temperature vazduha, pa imajte to na umu. Tlo treba biti vlažna, ali dobro drenaža. Ginger suša mu onda smeta, dovoljno siguran vode. U vlažnim tropima mogu biti posađeno u bilo koje doba godine.


održavanje

U proljeće gomolja se sade, a ljeti se hranio đumbir i korova. Temperatura treba da bude veća od vlage. U jesen gomolja uklonjen iz zemlje.

Zaštita od bolesti

Može se javiti truleži tako izbjegla prevelika potopiti tla. Iako Ginger voli vlažno tlo ne smije biti previše zasititi vodom. To je važno kako bi se osiguralo pravilno odvodnjavanje.

Vintage đumbir

Đumbir se bere i odmah se može koristiti ili se može čuvati za kasniju upotrebu. Stoji gomolja postati više pikantan. Žetva se odvija 7 mjeseci nakon prve cvatnje. Ako ćete da se osuši gomolja, najbolje bi bilo izvan zemlje 10 mjeseci nakon što je planted.Store ih u hladnjaku do mjesec dana i tako da se omotati folijom. Oni se mogu zamrznuti.
Možete žetve prve plodove đumbira u roku od 3 do 4 mjeseca. S obzirom da će rizoma biti zrela, možete ukloniti i zasaditi izdanaka na rubu lonac kako bi se više voća. Ako uzimanje dobru brigu postrojenja će vas dosljedno dati korijenje koje možete odabrati i troše i ponovo rasti kao što je opisano gore

izvor:narodnamedicina.info

0 komentari:

Objavi komentar