petak, 15. travnja 2016.

POTREBAN JE SAMO JEDAN SASTOJAK DA UKLONITE OŽILJKE NA LICU – KOD KUĆE!











Ljudi s masnu kožu često imaju velike i vidljive pore. Obično mrzim ove pore i pokušati da ih manje vidljive i smanjiti ih.


Postoje brojni proizvodi na tržištu koji može zategnuti kožu i smanjuje pojavu velikih pora, ali ovi proizvodi su najčešće preko pulta. Dobra vijest je da sada možete pripremiti vlastite prirodnih lijekova u udobnosti svog doma i eliminirati problem!

Ovdje je ono što treba učiniti:

Vode i sode bikarbone

Mix dva kašike sode bikarbone i dvije kašike vode. Vidjet ćete dobiti pastu koju treba primijeniti na lice i pustite da se osuši za oko 15 minuta. Kada se maska ​​zateže, operite lice hladnom vodom.

Postoje i drugi lijekovi, kao i oni su također vrlo efikasno. Prednosti ovi lijekovi su da su svi prirodni i mogu se obaviti samo 2-3 prirodnih sastojaka zaista brzo. Ovdje su recepti:

Krastavac, Lemon i Rosewater

Oguliti krastavac i slomi meso. Zatim dodajte nekoliko kapi limunovog soka i žličicu Rosewater na krastavac da se mešavina. Uzmite čistu krpu i stavite mešavinu u to. Fold krpu i primijeniti ga na svoje lice. Nakon nekog vremena, operite lice hladnom vodom.

Belanca i sok od limuna


Možete pripremiti masku prirodno lice pomoću nekoliko kapi limunovog soka i dva belanca. Kada napravite masku, nanesite ga na lice i pričekajte nekoliko minuta dok se ne osuši. Zatim, operite lice hladnom vodom. Ova maska ​​će vam pomoći da zategnuti pore na koži, ali će također pomoći eliminirati mrtve stanice kože i ulja iz vaše kože.

Paradajz i Lime sok

Napravite mješavinu od malo sok od paradajza i 2-4 kapi limete. Uzmi pamuk loptu i potopite ga u tečnost preparata, a zatim nanesite mešavinu u lice, puštajući da ostane na petnaest minuta. Na kraju, isperite lice hladnom vodom.

Kiselina iz vapna i paradajz će vam pomoći da uklonite ulje iz vašeg lica, jer ti sastojci imaju adstrigentno svojstva. Ovaj tretman je također koristan za zatezanje kožu i zatvara pore.

Almond i Lime soka

Put nekoliko badema u malom posudu sa vodom. Ostavite ih preko noći, tako da oni potopiti u vodu. Mash ih sljedeće jutro i napraviti badema paste. Dodajte žličicu sok od limete do paste i primijeniti ga na svoje lice. Nakon 30 minuta, operite lice hladnom vodom.

Limun i soka od ananasa

Uzmite pola limuna i stisnuti sok. Zatim dodajte pola šoljice soka od ananasa u sok od limuna i dobro miješati. Zatim, uzeti čistom krpom i potopite ga u mješavini. Postavite ga na lice, puštajući da ostane za pet minuta. Na kraju, operite lice hladnom vodom.

Ananas sadrži enzime koji pomažu u čišćenju kože i zatezanje. Ima još bolje efekte kada je u kombinaciji sa adstringentno efekat kiseline u sok od limuna.

Uživajte u obnovljenom kožu na licu pomoću ove divne maske!

izvor:narodnamedicina.info

0 komentari:

Objavi komentar