srijeda, 13. travnja 2016.

ORASI









SASTOJCI
Tijesto
400 g glatkog brašna
320 g maslaca ili margarina
100 g šećera u prahu
120 g mljevenih oraha
3 čajne žličice masnog kakaa u prahu


 
Krema
250 g maslaca
250 g šećera u prahu
2 jaja
300 g čokolade za kuhanje
- ribana korica 1 naranče ili limuna
1 jušna žlica ruma


 
PRIPREMA
Pomiješajte u posudi brašno, orahe, šećer i kakao, a zatim mu dodajte maslac sobne temperature izrezan na listiće te umijesite glatko tijesto. Tijesto podijelite na dva dijela (loptice), zamotajte ga u prozirnu foliju te ostavite u hladnjaku 30 minuta. Komadiće ohlađenog tijesta prstima utiskujte u kalupiće, pri čemu pazite da vam je tijesto malo udubljeno u kalupu (nemojte puniti kalupe razom jer će se prilikom pečenja malo napuhnuti pa neće izgledati lijepo i teže ćete ih spajati kremom). Napunjene kalupiće složite na lim za pečenje te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C otprilike 11-12 minuta, na sredini pećnice. Pečene kesiće skroz ohladite u kalupićima, a zatim ih laganim lupkanjem istresite na masni papir za pečenje.

Za kremu tucite jaja, ribanu narančinu koricu i šećer u prahu nekoliko minuta na pari, dodajte otopljenu čokoladu i dobro promiješajte. Na kraju smjesu umiješajte u pjenasto izrađeni maslac i dodajte rum. Kremu stavite u hladnjak da se malo stisne (ali ne do kraja), a zatim žličicom premazujte i spajajte po dva keksića zajedno. Ostavite da se krema do kraja stisne. Po želji posipajte šećerom u prahu i poslužite.

POSLUZIVANJE
Od ove smjese dobit ćete oko 70 keksića (oraha). Za spajanje keksića možete koristiti bilo koju išler-kremu i dodavati arome prema vašoj želji. Ako vam se jako žuri, čak ih možete spajati i s nutellom. Izuzetno su prhki i tope se u ustima, a idealni su kad odstoje barem jedan dan.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar