četvrtak, 7. travnja 2016.

Ono šta maslačak liječi ni jedan drugi lijek ne može: Pogledajte izvanredna ljekovita svojstva!









Obogatite vašu ishranu čudesnim maslačkom, razlozi su nevjerovatni…

Kako podstiče stvaranje žuči i snižava nivo holesterola, koren maslačka se u tradicionalnoj indijskoj medicini (ayurvedi) upotrebljava kao sredstvo za lečenje mnogih ozbiljnih bolesti jetre, uključujući cirozu i hepatitis. Osim toga lekoviti sirup pojačava apetit i pospešuje varenje hrane, te olakšava probavne smetnje.

 
Takođe, sveže isceđen sirup od maslačka zahvaljujući materijama sa jakim antibakterijskim i protivupalnim dejstvom, značajan je i u lečenju različitih infekcija.

Sveže stabljike biljke veoma su delotvorne u slučaju kamena u žuči, te mogu regulisati metabolizam, pročistiti krv, a odličan su prirodni lek za želudac.

Ne zaboravimo sok od maslačka za dijabetes je odličan izbor, potpuno je neškodljiv, stimuliše stvaranje insulina, pri čemu zadržava niske nivoe šećera u krvi.

Ovaj napitak podstiče znojenje, širi pore i štiti našu kožu. Može da se primeni direktno na područjima zahvaćenim aknama i sprečava mikrobiološke infekcije. Zbog obilja vitamina C u svom sastavu pospešuje zarastanje rana, a ožiljke čini manje vidljivim. Osim navedenog uspešan je u lečenja ekcema, različitih zadebljanja na koži, ublažava svrabež i crvenilo.

Naučnici su dokazali da ova blagotvorna biljka ima neverovatnu sposobnost ispiranja toksina iz organizma, takođe ona uspešno snižava nivo mokraćne kiseline. Uz to preventivno deluje kod bolnih i ukočenih zglobova, poboljšava njihovu pokretljivost.

izvor:narodnamedicina.info

0 komentari:

Objavi komentar