petak, 15. travnja 2016.

REKLI SU VAM DA JE KONZUMIRANJE LIMUNA SA TOPLOM VODOM DOBRO,ALI VAM NISU REKLI OVO!!!

Veliki broj nutricionista i zdravstvenih stručnjaka tvrde da konzumiranje limuna vode prije doručka je vrlo korisno za svoje zdravlje. Ovo je najefikasniji način da vaše tijelo hidrirana i ispira nagomilanih toksina u vašem tijelu. Limun je odličan izvor kalcija, kalija, željeza, magnezija i vitamina A, C i B kompleksa, kao i pektin vlakana, ugljikohidrata i proteina.
Limunska kiselina koja se nalazi u limun ima snažan antibakterijski i antivirusna svojstva koja može ojačati vaš imunitet i spriječiti brojne bolesti.
Za pripremu vode limun morat ćete stisnuti pola limuna u čašu pročišćene vode. Opcionalno, možete dodati malo meda.


Ovdje su 10 koristi za piće limuna vode prije doručka:
1. Poboljšava probavu
Limun ima sposobnost da stimuliše veće lučenje žuči koji poboljšava probavu. Redovno konzumiranje limuna vode će vam pomoći da se osloboditi od toksina i štetnih tvari u vašem tijelu i spriječiti poremećaje probavnog.
2. Pomaže izgubiti težinu
Limun je pun pektin vlakna koja ivičnjak žudnje i suzbijanja apetita. To vam omogućuje da kontrolirati ono što i kada jedete. Osim toga, kombinacija limuna s toplom vodom i medom stvara alkalnu sredinu u želucu koji ubrzava proces sagorevanja masti.
3. Čisti kožu
Čaša tople limuna vode kriške limuna prije doručka će očistiti vaše krvi i poboljšati regeneraciju kože.
4. Stimulira imuni sistem
Redovno konzumiranje limuna vode povećava sposobnost body`s asimilacije željeza, što dovodi do jak imuni sistem. Osim toga, vitamin C iz limuna će vas zaštititi od prehlade i gripe.
5. Bad dah
Limun ima sposobnost da očisti usta stimulirajući lučenje sline koja uništava bakterije koje uzrokuju loš zadah.
6. balansira pH
Jedna čaša tople limuna vode može regulirati pH u vašem tijelu, smanjuje rizik od upale.
7. Povećava energiju
Limun je bogat vitaminima B i C, fosfora i proteina koji može značajno povećati svoju energiju. Također, to će osvježiti i nahraniti vaše tijelo.
8. Cure grla infekcije
Limun ima jake antibakterijske efekte i zato je idealan za borbu protiv upale grla infekcija i krajnika. Konzumiranje jedan čašu tople vode s limunom prije doručka može značajno smanjiti rizik od grla infekcija.
9. Kontrole visok krvni pritisak
Limun su u stanju da očisti limfni sistem i održava pravilnu hidrataciju. Zbog visokog sadržaja kalijuma može smanjiti stres i pomoći da bolje spavate. Također, poboljšava mentalnu aktivnost i kontroliše nivo krvnog pritiska.
10. Čisti urinarnog traktaKombinacija vode sa limunom ima prirodni diuretik svojstva koja može učinkovito očistiti svoj urinarnog trakta od bakterija. Također, to će stimulirati proizvodnju urina i regulišu nivo pH, sprečavanje širenja loših bakterija.
Limun sa toplom vodom značajno će povećati vašu energiju, pomoći da izgubite težinu i poboljšati vaše sveukupno zdravlje.

izvor:narodnamedicina.info

0 komentari:

Objavi komentar