nedjelja, 10. travnja 2016.

ŽELITE LI BITI ZDRAVI, URADITE DAN ČIŠĆENJA ORGANIZMA JEDNOM MJESEČNO I TO SA JABUKAMA (INSTRUKCIJE)

JABUKE_I_MED







Svaki čovjek ma kako bio zdrav a posebno bolestan trebao bi barem jedanput mjesečno da izvede dezinfekcioni dan ili dan čišćenja organizma. Kako ga provesti i zašto?





Postoji mnogo teorija i načina koji se preporučuju ali mi ćemo vam ovdje predložiti dan čišćenja koji ćete izvesti isključivo uz pomoć jabuke u različitim oblicima. Čišćenje je potrebno izvesti prije svega zbog lošeg načina ishrane koji godinama prakticiramo čime stvaramo ogromne količine štetnih naslaga u probavnom sistemu koje se tako dalje šire i apsorbuju u organizam. Sastojci jabuke a prije svega pektini djelovaće na vašu probavu kao spužve koje će uči u vaša crijeva pokupiti štetne materije i naslage koje su tamo nakupljenje ,te će ih na brz, bezbolan i efikasan način izbaciti iz tijela.

Evo kako izvesti dan čišćenja:

Za doručak čim ustanete popijete čašu prirodnog soka od jabuke bez dodatka šećera u koji ćete dodati sok od pola svježe iscjeđenog limuna. Najbolje bi bilo da sok napravite sami pomoću sokovnika od svježih jabuka. U nedostaku možete koristiti i kupovni ako se radi o 100% soku bez dodataka.

Sok se pije mlak i na gutljaje a ne odjednom. Dva-tri sata nakon toga pojedite dvije kompletne jabuke sa korom. U doba ručka popijte čaj napravljen od jabukove kore uz dodatak dvije čajne kašikice meda. Jedan do dva sta nakon toga opet pojedite 2-4 kompletne jabuke sa korom. Poslije podne popijte ponovo čašu prirodnog soka od jabuke. Za večeru pojedete tanjir tople kaše od jabuka (izrendane jabuke bez kore) uz dodatak 2 čajne kašikice meda.



Time se završava vaš dan dezinfekcije prije svega probavnog sistema i crijeva te cijelog organizma. Za vrijeme dana čišćenja ne trebate konzumiratri nikakvu drugu vrstu hrane ili pića osim navedene. Jabuke su vjerovatno jedna od najlakše svarljivih vrsta hrane uopšte. Ako budete redovno provodili dan čišćenja prije svega ćete oporaviti svoju probavu. Regulisaćete stolicu bilo da je previše rijetka ili previse česta.

Ova metoda preporučuje se svim ljudima ma koliko bilio zdravi jer će metoda dati potrebnu regeneraciju i čišćenje vašoj probavi, krvi i cijelom organizmu. Metoda sa jabukama korisna je kod problema sa gihtom, reumom, artritisom, kod problema i oboljenja jetre I bubrega, kod zakrčenja krvnih sudova, za čišćenje krvi I masnoća u njoj i kod tretiranja ekcema. Metoda sa jabukama pozitivno će uticati na vaš nervni system a što je posebno zanimljivo u novije vrijeme na ubrazanje metabolizma i gubitak viška kilograma.

Naravno ako se metoda primjenjuje jednom mjesečno ona ima preventive i dezinfekcioni karakter a poželjno je za bolje rezultate češće primjenjivati ovu metodu I to svakih 7-10 dana, odnosno po potrebi. Važno je napomenuti da kada budete konzumirali jabuke potrebno je da ih što vise i bolje sažvaćete, odnosno da zubima dobro isitnite svaki zalogaj.

Ovo ne mora biti jedino korištenje jabuka za vaše zdravlje. Sve navedene i mnoge druge zdravstvene blagodeti možete imati redovnom konzumacijom jabuka koja bi morala biti znatno veča od jedne jabuke na dan.
Bilo bi špoželjno da jabuke koje koristite budu organske i bez štetnih hemikalija. Ako niste sigurni u to onda primjenite metodu čišćenja jabuka od hemikalija koju možete pronaći na našoj stranici ovdje.
Jabuke je jedno od najzdravijih i ujedno najukusnih vrsta hrane koju čovjek može konzumirati a izreka koja glasi: “jabuka na dan doktor iz kuće van” stara je preko 150 godine i potiče iz stare Engleske ne bez razloga.

Izvor: ZdravljeBEZdoktora.com

0 komentari:

Objavi komentar