petak, 8. travnja 2016.

Znate li šta se dešava sa vašom jetrom i mozgom ako konzumirate samo pola kašikice ovog začina?

gh








Jedan od najpopularnijih začina je kurkuma. To je vrlo svestran sastojak i to se koristi u raznim jelima, a posebno u južnoj Aziji. Zbog djelovanja koja su također dobro poznati, također se koristi kao prirodni dodatak. To se koristi za liječenje različitih zdravstvenih problema. No, mnogi ljudi su svjesni činjenice da redovito konzumiranje kurkume blagotvorno djeluje i na mozak i jetru .

Kao što je ranije spomenuto, kurkuma je u stanju liječiti tjelesne bolesti. No, do sada, njegove mentalne prednosti nisu poznati toliko.

Aktivni sastojak u kurkumi je Kurkumin. Vjeruje se da se obećavajući tretman za Alzheimerovu bolest. Jedan od glavnih uzroka Alzheimerove je plak. On se nakuplja u mozgu, pod nazivom beta-amiloid plakova. Prema nekim istraživanjima, pokazano je da je kurkumin može inhibirati nagomilavanje ove pločice do 40 posto. To ga čini vrlo obećavajući tretman za Alzheimerovu bolesti.

Također je otkriveno da su protuupalna svojstva kurkumina igraju važnu ulogu u liječenju jer smanjuje oštećenja koja je uzrokovana oksidacijom sredstva i upala.

Istraživači vjeruju da kurkumin je koristan za zdravlje jetre zbog svojih anti-upalni i anti-oxidant učinaka. Znanstveno je dokazano da kurkumin može smanjiti oštećenje jetre uzrokovana:


 
 


– predoziranje
– Visoka razina toksičnosti
– Ciroza
– Etanol
– Bolesti jetre

Kurkumin također smanjuje rizik od razvoja raka jetre. To čini, smanjenjem ljudskih karcinogeni na jetru, kao što je tioacetamida.

Kako da biste dobili najviše iz njega

Najbolji način za korištenje kurkuma je kupiti kvalitetnu ekstrakt organski kurkuma sa 95 posto curcuminoids. U hitnim situacijama, trebali biste uzeti ¼ žličica kurkuma na dnevnoj bazi. To je dovoljno da se smanji upala i spriječiti bolesti.

izvor:narodnamedicina.info

0 komentari:

Objavi komentar