petak, 1. travnja 2016.

KAKO DA SE OSLOBODITE OD PLAKA I BOLESTI DESNI BEZ SKUPIH TRETMANA! OBAVEZNO PROČITAJTE,I PODIJELITE!!!











Vaše zubno meso, desni, se mogu upaliti i početi boljeti uslijed nedovoljne higijene. Kada vam se nakupi ljepljiv sloj bakterija na zubima i između zuba i zubnog mesa, desni počinju boljeti. Najblaži oblik ove bolesti je desni gingivitis kojim stalno nastaje bakterijski plak.
Osim bakterija koje izazivaju bol, desni mogu početi boljeti pod utjecajem stvaranja kamenca. Tvrdi se kamenac stvara na granici izmežu zuba i zubnog mesa i može potaknuti spuštanje zubnog mesa. Obavezno prilikom prve boli obrate pozornost na bol desnih jer dugotrajno ovo stanje može destabilizirati vaše zube i oni mogu početi ispadati.

 
Uz navedeno, bolni desni mogu biti i uzrokovani nezdravom prehranom. Dokazalo se kako ona hrana koja sadrži manje vitamina C može uzrokovati bol. Također, probleme sa desnima vam mogu uzrokovati neke krvne bolesti koje će izazivati neprestano krvarenje ili alergije na neke kemijske spojeve.

najbolji način da spriječite nastajanje bolnih desni je redovna temeljita higijena. Pokušajte prati zube nakon svakog obroka, a minimalno jednom dnevno čistite prostor između zuba zubnim koncem. Zubni konac će ukloniti bakterije i plak na površinama do kojih teško možete doći običnom četkicom za zube.

Ukoliko imate problema sa zdravljem desni, svakako se morate odreći nekih namirnica koje škode vašem zdravlju. Prvenstveno su to šećeri koji pogoduju stvaranju bakterija. Bakterije se hrane šećerom i stvaraju kiseline koje su pogodne za stvaranje novih bakterija. Probajte izbjegavati i slatka pića. Neka su istraživanja pokazala kako ljudi sa normalnom količinom masnih kiselina imaju i manje problema sa desnima.

Pokušajte se hraniti namirnicama koje su bogate antioksidansima i kalcijem. Za to predlažemo konzumiranje skoro svog voća i povrća. Oni sadrže vitamine i antioksidanse koji su dobtri za jačanje imuniteta.

Mlijeko također pokušajte koristiti u većim količinama. kalij unutar mlijeka pomaže u odrćavanju čvrstoće čeljusti, samim time i zdravlju desnih.

izvor:narodnamedicina.info

0 komentari:

Objavi komentar