četvrtak, 25. veljače 2016.

SIRUP OD MLADIH ZELENIH ORAHA U MEDU: Lijek za štitnjaču, dobru krvnu sliku i pomlađivanje!

stitnjaca

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme






Ova moćna kombinacija uspostavlja fizičku i energetsku ravnotežu, povećava hormonsku aktivnost, odlično djeluje kod svih problema sa štitnjačom, pomaže obnovu stanica i neutralizira djelovanje otrova.




Mladi zeleni orasi (Juglandis Immature fructus) imaju dosta vitamina C, joda i mnogo drugih vitamina, a njihov sirup s medom se u narodu često daje bolesnicima i slabašnoj, boležljivoj djeci i anemičnim osobama, piše Atma.

Mladi zeleni orasi pomiješani s medom imaju pozitivan učinak u slučaju slabokrvnosti te pomažu u pročišćavanju jetre, želuca i krvi.

Odlični su i kod problema u radu štitnjače, za bolesti grla i respiratornog trakta, posebno kod bronhitisa, povećavaju imunitet, pomažu kod tegoba uzrokovanih klimaksom, pretilosti i kroničnih respiratornih bolesti.

Sastojci:

orasi

– 40 mladih zelenih oraha u kori
– 1 kg kvalitetnog meda

Priprema:

Mlade orahe oprati, osušiti pa ih isjeći na četvrtine i staviti u teglu, a zatim preliti medom.



Prilikom rezanja, najbolje je koristiti rukavice jer će vam prsti biti crni.

Teglu zatvoriti dobro i pustiti da odstoji mjesec dana na suncu. Promućkajte povremeno.

Kada orasi odstoje u tegli, oni puste svoj ljekoviti sok u med, med se razrijedi na taj način i dobije tamnu boju. Orahe izvadite, a ovaj sirup je ono što pijete.

Držati na hladnom i tamnom mjestu.

Konzumacija:

Uzima se po jedna žličica dnevno, najbolje ujutro na tašte.
med-sa-mladim-zelenim-orasima-slucajna-ca36e92e182e72b80593df9f906389c4_view_l




Izvor: atma.hr

0 komentari:

Objavi komentar