srijeda, 24. veljače 2016.

Recite ZBOGOM GLJIVICAMA na noktima uz pomoć sirćeta i sode bikarbone!

maxresdefault


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme






Gljivice na nogama i noktima su najčešće posledica vlage, plesni ili kvasca, a neretko su bolne i neugodne.



Bela ili žuta mrlja na vrhu nokta je najčešće prvi stepen infekcije noktiju to jest gljivica. One s vremenom mogu menjati oblik i boju, a nokat se može početi i listati što može biti vrlo neugodno.

Bez lečenja, gljivica se najčešće ne možemo rešiti, a ono što verovatno niste znali je da je soda bikarbona jedan od domaćih delotvornih lekova za gljivice.

Mešavina sode i sirćeta je dobra upravo zato što soda bikarbona nije fungicidna, što znači da neće ubiti gljivice, ali će sprečiti njihovo širenje i rast, dok sirće koristimo kako bismo ubili gljivice.



Potrebno je:

– 4 do 5 kašika sode bikarbone
– 1 šoljica bijelog ili jabučnog sirćeta
– voda
– posuda za natapanje nogu
– papirni ubrus

Pomešajte jednu šoljicu sirćeta u vodi koju ste prethodno usuli u posudu za natapanje nogu. Natapajte oko 15 minuta, a zatim osušite papirnim ubrusima. Ponovite to još jednom, ali ovaj put dodajte 4 do 5 kašika sode bikarbone.

Ponovite više puta dnevno, po dva puta bez i sa sode bikarbone. Ideja ovog postupka je ta da će sirće prvo uništiti gljivice, a soda će sprečiti njihov daljnji rast i širenje.

Izvor: kucnilekar.com

0 komentari:

Objavi komentar