petak, 26. veljače 2016.

PETNI TRN: Evo kako se osloboditi bola u peti

520000

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme







Ne tako davno moja svekrva je bila suočena sa prilično rasprostranjenim problemom – nepodnošljivim bolom u peti ili u narodu poznato imala je “petni trn” ili “petnu bodlju”. Šta je petni trn?




Petni trn (Petna bodlja ) – Calcar calcanei – je izbočenje na petnoj kosti najčešće prema dole, smatra se da je to reaktivno stvaranje kosti uslijed hronicnog mehaničkog preopterečenja i koja se nadraživanjem prilikom hodanja upali i tada izaziva bol. Javlja se češće kod starijih osoba i osoba koji zbog profesije kojom se bave puno stoje. Karakteriše ga jak bol u sredini pete, koji ne dopusta opterecenje pete.

Bolni simptomi se javljaju kod prvih koraka nakon spavanja ili predugog sjedenja, pojavljuju se u oblasti pete ili na njenoj unutrašnjoj površini. Bol u peti može biti toliko nepodnošljiv da se ljudi žale na osjećaj prisutstva eksera u peti, što je bio slučaj kod moje svekrve.

Tradicionalne metode lijećenja smatram efikasnijim od bilo koje kupljene masti u apoteci. Isprobale smo nekoliko metoda, koji su se na svoj način pokazali efikasni. Predlažemo i vama, ako nekome zatreba.
pyatochnaya-shpora-simptomy-lechenie







Najednostavnije lijećenje bola u peti je – polako, više puta dnevno udarati petom po podu, što povečava cirkulaciju i metabolizam kalcijuma, sprečava taloženja soli.

Kod jakih bolova pomažu obloge od krompira:

Treba oprati krompir i narendati ga zajedno sa ljuskom. Smjesu staviti na gazu i pričvrstiti na bolno mijesto. Umotati najlonskom kesom i obuti na noge čarape. Obloge mijenjati svakodnevno. Trajanje tretmana je 7 – 8 dana.

Oblog sa medom i soli:



Pomiješajte med i so u istoj proporciji (1:1) i obilno namažite bolno mijesto. Od gore staviti komadić gaze, zalijepiti flasterom i umotati najlonskom kesom. Obuti čarape i prespavati u njima.

Ovakve obloge sam stavljala svekrvi svako veče. Poslije trečeg tretmana bolovi su se umanjili, a poslije petog ponovo sam ugledala osmijeh na licu moje svekrve. Tretman smo ponovile 10 dana. Poslije čega su bolovi skroz nestali.

Predložiću vam još jedan recept protiv bolova u peti, koji je korstila moja komšinica i po njenim je recima izuzetno efikasan.

Ljekovita tinktura sa aspirinom:

10 tableta aspirina (od 200mg) isitniti u prah i zaliti sa 250 ml komovice (ili 70%-nim medicinskim alkoholom) i ostaviti da odstoji 1-2 dana.
Svako veče promučkati tinkturu i umočiti u nju komadić savijene gaze.
Oblog staviti na petu, umotati najlonskom kesom i obuti čarapu. Ostaviti preko noći.
Ujutru oprati vodom, obrisati i namazati nekom masnom kremom za noge.
Poslije 10 tretmana stopala i pete su se očistile od grube kože i naslaga.
Uzgred, stopala možete čistiti četkom ili kamenom za pete, a poslije nanijeti kremu.

Ako postoje pukotine, žuljevi ili čukljevi i tvrde naslage na stopalima, ova procedura će biti takođe efikasna.

Moja komšinica ima 57 godina, a njena stopala su kao kod dvadesetogodisnje djevojke.

Kaže da sa ovom tinkturom mogu se tretirati i bolna mijesta kod proširenih vena (varikoza). Poslije utrljavanja, bol nestaje momentalno. Može se utrljavati na bolna mijesta i kod osteohondroza, gde se javljaju taloženja soli.

Izvor: uspesnazena.com

0 komentari:

Objavi komentar