nedjelja, 28. veljače 2016.

Jednostavan napitak koji štiti mozak i čini nas sretnijim

kakao_1382641407_670x0

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme






Mlijeko sa kakaom prije spavanja može spriječiti probleme s pamćenjem kod starijih osoba, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja.




Ali to nije sve, saznajte kako je i zašto upravo kakao lijek i za druge, mnogo teže bolesti.



Kakao sadrži visok nivo flavonola koji se nalaze i u čaju, grožđu i jabukama. Riječ je o podgrupi dobro poznatih flavonoida, koji imaju izuzetno jaka antioksidativna svojstva i koji štite moždane ćelije od oštećenja. Istraživanje je pokazalo da osobe koje svakodnevno ispiju šoljicu kakaa ili vruće čokolade imaju bolju “radnu memoriju” te ostvaruju bolje rezultate u testovima rasuđivanja, piše u časopisu Hypertension.

Dodatna pogodnost je što je riječ o poslastici, kakao stimuliše proizvodnju endorfina, hormona sreće. Endorfin pomaže zdravlju arterija i štiti nas od bolesti krvnih sudova, smanjuje krvni pritisak, povećava elastičnost sudova, smanjuje rizik od srčanog udara i snižava holesterol. Nedavno istraživanje je pokazalo kako nas kakao može zaštititi od raka debelog crijeva.

Izvor: prirodni-lijek.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar