četvrtak, 10. prosinca 2015.

RUSKI LIJEK KOJI OPORAVLJA KIČMU: Domaći lijek uz pomoć kog ćete zaboraviti na bol -

sedenje-boli-kicma-bolovi-u-ledima-foto-shutterstock-1439199888-717265Moramo naglasiti da je veoma popularan kod lekara ruske alternativne medicine, piše Stil. Za početak pripremiti pastu od kurkume na ovaj način:

– 40 gr kurkume u prahu, 100-150 ml vode.

Naspite kurkumu u prahu u vodu, promešajte i dovedite do ključanja. Kuvajte oko 8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne. Stalno mešajte. Ako je mešavina suviše gusta, dodajte malo vode. Smeša treba da liči na gusti jogurt.Za to vreme pripremite mleko:

– 250 ml mleka, 2 kašike (40 ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja (po želji), med po ukusu.

Mleko prokuvajte i dodajte u njega bademovo ulje (po želji). Sklonite sa vatre i sipajte u šolju. Dodajte 1 kašičicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.

Pastu od kurkume možete pripremiti u večoj količini i na duži period. U zamrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana. Pastu čuvajte u frižideru.

Gotovu pastu dodavati u vruće mleko po 1 kašičicu, zajedno sa medom i biljnim uljem (po želji).

Važno: Oni koji imaju probleme sa žučnom kesom: bolje ne rizikovati, jer kurkuma ima diuretički efekat.

Šta sve leči kurkuma?

Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko ceni ovu lekovitu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak biljke.

Lekovitost kurkume, objašnjava se time što ljut ukus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, lepljive toksine, podstiće krvotok i kompletan metabolizam.Gorak okus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože.

Takođe, uklanja taloge i lepljive toksine, čireve, salo, znoj, gnoj, svrab, čisti majćino mleko, matericu i jetru.

Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici hrane, kao samostalan začin ili u sastavu začina karija.

Izvor: kurir.rs

- See more at: http://www.narodnamedicina.info/index.php/2015/12/10/ruski-lijek-koji-oporavlja-kicmu-domaci-lijek-uz-pomoc-kog-cete-zaboraviti-na-bol/#sthash.fdYUqkHu.dpuf

0 komentari:

Objavi komentar