srijeda, 30. prosinca 2015.

Čaj za otapanje bubrežnih kamenaca




VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme.






Sastojci:

-4 žlice ječma
-1,5 litra vode
-po želji ječmeni slad


Priprema:

Ne zagrijanoj tavi, bez masnoće, pržite ječam dok ne porumeni i dok ne osjetite njegovu aromu (obično je potrebno 5-10 minuta). Povremeno promiješajte ili protresite tavu, da sjemenke ne zagore.

U kipuću vodu dodajte prženi ječam te ga kuhajte na laganoj vatri još oko 10 minuta.

Kad je čaj skuhan, pustite da odstoji nekoliko minuta, da se ječam slegne na dno posude.

Procijedite čaj u šalicu.

Posluživanje:

Po želji čaj možete zasladiti ječmenim sladom te dodati nekoliko kapi limunovog soka.

Savjet:

Na isti način možete praviti čaj i od drugih integralnih žitarica.

Možete prepržiti i veću količinu ječma (ili neke druge žitarice), spremiti ga u staklenku ili plastičnu posudu s poklopcem te kasnije koristiti prema potrebi.
Neki skuhaju i duplu količinu čaja, rasporede ga u dvije boce te u jednu dodaju komadić kore cimeta, a u drugu komadić zvjezdastog anisa.
izvor:www.prirodni-lijek.com

0 komentari:

Objavi komentar