petak, 18. prosinca 2015.

Zlatna mješavina, najjači prirodni antikancerogeni lijek



VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme.










Naša želja i težnja za prirodnim zdravstvenim riješenjima dovela nas je do preporuke za još jedan sjajni recept koji možete lako napraviti i isprobati.

Riječ je o “zlatnoj mješavini” prirodnom lijeku koji izgledom ali i djelovanjem asocira na na zlato. Zlatna mješavina preporučuje se kod baketrijskih i virusnih upala, kod alergijskih problema posebno sezonskih, kao izuzetno sredstvo za jačanje imunog sistema te na kraju kao sjajan sastojak za prevenciju kancerogenih oboljenja.

Iako vam sve nabrojano možda zvuči pretenciozno ako se osvrnemo na nove naučne studije te osnovicu sastojaka postaće vam jasno zašto je zlatna mješavina uistinu tako moćna kao što smo naveli. Prije svega tu je sprega dva super moćna sastojka i to meda i kurkume čija mješavina daje zlatnu boju po čemu je ovaj recept i nazvan.

>> Čaša zlatnog mlijeka – Piće koje mijenja život

Med je u narodu stoljećima poznat kao jedan od najboljih prirodnih lijekova a isto se može reći za kurkumu samo što se to odnosi na područje Azije, posebno Kine i Indije gdje je kurkuma osnovni sastojak većine narodnih lijekova. Potvrda ovog narodnog iskustva došla je nedavno nizom naučnih studija obavljenih u najuglednijim istraživačkim centrima na svijetu.

Kurkuma i med kao glavni sastojci zlatne mješavine odvojeno a posebno u sprezi djeluju antiupalno, antibakteriski te antikancerogeno. Za razliku od hemijskih lijekova koji često imaju mnoštvo štetnih nuspojava zlatna mješavina predstavlja idelnu kombinaciju koji nema neželjenih efekata, dok istovremeno unaprijeđuje crijevnu floru i poboljšava probavu.

Za zlatnu mješavinu potrebno je:

– 100 grama prirodnog meda
– 1 puna supena kašika kurkume (turmerika)
– prstohvat crnog bibera (papra)
– 2 supene kašike prirodnog jabukovog sirćeta
– čajna kašika sitno naribane kore limuna

Pomješajte kurkumu, biber i jabukovo sirće, te ih dobro izmješajte.. Dodajte na to limunovu koricu i na kraju med. Mješajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Smjesu držite obavezno u staklenoj posudi sa poklopcem u frižideru. Ukoliko niste sigurni da imate neprskani limun onda njegovu koru tretirajte jabukovim sirćetom kako što smo već ranije pisali ili koristite samo limunov sok umjesto korice. Biber se u smjesu dodaje kako bi se značajno pojačala absorcija kurkume što je dokazano naučno i praktično.


  Način korištenja:

– Za antikancerogeno djelovanje, jačanje imuniteta, opšte zdravlje, te protiv sezonskih alergija potrebno je uzimati jednu supenu kašiku zlatne mješavine svaki dan najbolje ujutro.

– Ukoliko osjećate da dobijate prehladu, gripu ili neku drugu infekciju (pluća, grla, i sl. sa povišenom temparaturom) potrebno je koristiti pola čajne kašikice svaki sat prva dva dana bolesti, te po pola čajne kašikice svaka dva sata trećeg I četvrtog dana, I na kraju po pola čajne kašikice tri puta na dan ostali period bolesti dok simptomi potpuno ne prestanu.

>> Med – zlatni nektar

Veoma je važno da koristite zlatnu mješavinu na pravilan način. Potrebno je smjesu staviti u usta , te sačekati da se potpuno rastopi bez sapiranja usta. Nakon toga sačekajte par minuta prije nego popijete neku tečnost ili saperete usta. Nećete pogriješiti ako zlatnu mješavinu koristite i kao namaz za hljeb uz doručak , ili je dodate u čaj pod uslovom da je mlak kako se ne bi uništili pozitivni sastojci.

O antikancerogenom djelovanju kurkume i bibera u kombinaciji već smo pisali, kao i o načinu čišćenja voća od pesticide. Linkove za ova dva teksta možete naći na dnu ispod.Preporučujemo vam da probate ovaj jednostavni ali veoma efikasni recept te da iskustva podjelite sa nama.

izvor: Dnevni.rs

0 komentari:

Objavi komentar