srijeda, 30. prosinca 2015.

Čaj od hrastove kore



VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme.









ČAJ od hrastove kore
 1/2 lvode
 1 žlica hrastove kore

  ČAJ od lišča hrasta
  1 šalica vode
  1 čajna žlica hrastovog lišča



ČAJ od hrastove kore

Priprema:   U 1/2l vode stavite 1  žlicu hrastove kore, te kuhajte 5 do 10 minuta. Čaj piti tijekom dana kao lijek protiv navedenih bolesti unutarnjih i vanjskih, posebno protiv krvarenja., želučanog i crijevnog katara, ujeda zmije i otrovnih insekara.

Čaj od lišča hrasta
Priprema: 1 čajnu žlicu hrastovog  lišča prelijemo 1 šalicom vrele vode i ostavimo 10 minuta. Dnevno se piju 2 šalice kroz  3 tjedna kao izvanredan lijek  kod teških proljeva, krvarenja, naročito unutarnjeg te kod izbacivanja krvi i sluzi

Hrastovi listovi u vinu
Priprema: 1 veliku žlicu  samljevenih hrastovih listova prelijemo sa 1 litrom vina i pustimo odstajati 48 sati; grgljanjem liječimo anginu te druge bolesti u grlu i vratu.

Oblozi I koristi se čaj i uvarak hrastove kore  kao lijek za reguliranje štitnjače
Oblozi II koristi se čajna mješavina hrastove kore, kamilice i kadulje, za pranje i stavljanje obloga kod hemeroida, fistula i ispalog čmara.

Kod otečenih nogu
Preporučuje se čajna mješavina koja se sastoji od jednakih dijelova hrastove kore, pelina i poljske preslice. Od te mješavine uzima se jedna čajna žlica za jednu šalicu čaja, koji se pije vrlo lagano čajnom žlicom. ,

Kava od žira
zreli žir se oguli i samelje u stroju za mljevenje mesa, dpbro se osuši i spremi u kutiju na suho i tamno mjesto. Po potrebi, ali svaki dan  ponovno pržimo na laganoj vatri dok ne dobije  tamnosmeđu boju.Jednu kavenu žličicu  pomješati u  zavreloj vodi   od   šalici   kave  (1 dcl).  Kuha se 10 minuta, potom se procijedi i  doda šečer i mlijeko (par kapi); dnevno se pije 1-2 šalice, kao lijek koji regulira rad štitnjače.

Inaće kava od žira poboljšava  krvnu sliku, anemiju, koja je posljedica gubitka ili nedovoljnog unosa željeza u organizam,  otklanjanje rahitičnosti kod djeece i adolescenata, smanjuje  kostobolju i bol u zglobovima, naročito kod žena poslje četrdesete godine života,  kod žena sa menstrualnim problemima, za vreme trudnoće i dojenja,  kod problema u probavnom sistemu,kod  vanjskih i unutrašnjih hemeroida, u  normalizaviji krvnog pritiska, u snižavanju povećanog holesterola i triglicerida

O hrastovoj kori, lišču i ljekovitosti:
Hrastova kora ima široku primjenu, ali su ljekoviti i listovi  koje beremo ljeti te sušimo u hladu i na propuhu, a plodovi se skuplaju u 10-om mjesecu. Kora se skida u prolječe s mladih grana koja je i najdjelotvornija  Kao i iz  izdanaka, a tanin iz kore hrasta djelotvorna je tvar. Najunčikovitija je ako se koristi svježa. Stajanjem se ljekovitost tvari gubi , pa je  potrebno zalihe obnavljati svake godine.
Hrast, a naročito njegova kora  zbog velike količine tanina, liječi i pomaže kod niza bolesti- proširenja vena, krvarenje, hemeroidi, ispucana koža, ekcemi, gnojne rane, čirevi, lupus(tuberkoloza kože), angina, upala ždrijela, čir na želuci, proljevi, kod povračanja, ispadanja čmara, pomaže zadržavanju mokraće, veže otrove i pomaže njihovo izlučivanje iz tijela.
Čaj od hrastove kore veže uz sebe otrove koje unosimo hranom i zrakom udisajima, pa zbog toga služi za pročišćavanje tijela.
Čaj je dobro piti kod mamurluka jer olakšava triježnjenje.
Kod uboda komaraca i drugih insekata također će vam pomoći čaj od hrastove kore.
Čaj i kupka pomažu kod psorijaze, te u liječenju drugih kožnih oboljenja.
Osim toga čaj od hrastove kore koristi se za ispiranje kod upale grla i drugih upala usne šupljine.
izvor:www.prirodni-lijek.com

0 komentari:

Objavi komentar