utorak, 29. prosinca 2015.

ČAJ OD ĐUMBIRA I JABUKE: PROVJERENO DOBAR ČAJ ZA JAČANJE IMUNITETA

jabukađumbir1

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme.








Čaj od đumbira i jabuke je odličan izvor vitamina A, B i C, antioksidanata i flavonoida.

 jabukađumbir1

Ovaj čaj pospješuje rad jetre i pomaže kod regulisanja holesterola. Istraživanja su pokazala da jabuka može smanjiti rizik od nastanka srčanog i moždanog udara. Đumbir pomaže kod ublažavanja probavnih smetnji i mučnina, ubrzava oporavak od gripe i prehlade, a takođe pospješuje i cirkulaciju krvi. Stručnjaci ističu da đumbir može pomoći i kod ublažavanja simptoma reumatoidnog artritisa.

Čaj od đumbira i jabuke bi trebali svakodnevno koristiti. Ako patite od nekih bolesti ili uzimate lijekove, prije početka svakodnevne konzumacije čaja od đumbira i jabuke se svakako posavjetujte s ljekarom.
Odličan je izvor antioksidanata

Đumbir je jedan od najboljih izvora antioksidanata i upravo zbog toga je odličan za prevenciju niza bolesti. On štiti ćelije od štetnog uticaja slobodnih radikala i reguliše proces starenja.

Ima odlična protivupalna svojstva

Đumbir može ublažiti simptome artritisa, bolove u zglobovima i leđima. Smanjuje hroničnu upalu u tijelu, za koju je dokazano da povećava rizik od nastanka niza bolesti.

Podstiče rad probavnog sistema

Đumbir stimuliše proizvodnju sline i reguliše nivo želudačne kiseline. Može ublažiti žgaravicu, zatvor, nadutost i pomoći kod prevencije bolesti probavnog sistema.

Pospešuje kognitivne sposobnosti

Osim što ovim čajem možete pospješiti svoju koncentraciju i pamćenje, takođe ćete smanjiti rizik od nastanka Alzheimerove bolesti.

Pospešuje rad imunog sistema

Jabuke su odličan izvor kvercetina – antioksidanta koji pospešuje rad imunog sistema i smanjuje nivo hormona stresa.

Pospešuje rad jetre

Toksine unosimo svakodnevno, a jetra je zaslužna za pročišćavanje toksina iz tela. Istraživanja su pokazala da đumbir i jabuke mogu pospešiti rad jetre i podstaknuti oslobađanje toksina iz tela.

Jedan od najlakših načina da pospješite zdravlje cjelokupnog organizma jest da svakodnevno konzumirate čaj od jabuke i đumbira.

Sastojci

– 3 kesice zelenog čaja
– 1 kašičica mente
– 1/4 rendane jabuke
– 5 cm rendanog đumbira
– 2 šoljice kipuće vode
– 2 šoljice leda

Priprema

Stavite zeleni čaj,jabuku mentu i đumbir u šerpu ,prelijte kipućom vodom i ostavite da odstoji poklopljeno 5 minuta.Procjedite i dodajte led i kašičicu meda ukoliko želite.

Izvor: kucnilekar.com

0 komentari:

Objavi komentar