srijeda, 30. prosinca 2015.

5 čudotvornih dejstava aloe vere




VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme.









Aloe vera se nalazi u samom vrhu liste najcjenjenijih biljaka. Zovu je još i eliksir mladosti, a savršena je za liječenje rana, akni i drugih kožnih problema.

Ovu kraljicu ljekovitih biljaka koristimo kao napitak, kremu, umirujući gel, a pokazala se kao odlična njegovateljica kože, ali i kod liječenja poremećaja metabolizma. Donosimo vam listu stvari za koje vam aloe vera može odmah pomoći.



Opekotine

U slučaju opekotina aloe vera olakšava bol, vlaži kožu i štiti je od bakterija i isušivanja. Koristi se i kod ublažavanja opekotina od sunca: šolju ili dvije aloe vere uspite u kadu tople vode i natapajte se pola sata.

Posjekotine

Kada dezinficirate posjekotinu ili ogrebotinu nanesite aloe vera gel, koji djeluje kao prirodni zavoj i ubrzava zarastanje. Na sličan način ova biljka pomaže i kod žuljeva.

Psorijaza

Gel aloe vere umirje upale na koži i svrab, koji su karakteristični za psorijazu. Pokazalo se da je čak bolja od uobičajnih steroidnih krema.

Akne

Nanesite aloe veru na upaljena mjesta i ublažićete akne. Istraživanja su pokazala da se čak 90 odsto problema sa kožom mogu upotpunosti izliječiti pravilnim tretmanom aloe verom za samo 5 dana.

Herpes

Gel ove biljke ima antivirusna dejstva. Nanosite je dva puta dnevno na oboljelo mjesto i simptomi bi trebali biti ublaženi već nakon jednog dana, dok će herpes nestati za jednu sedmicu.
izvor:www.prirodni-lijek.com

0 komentari:

Objavi komentar