srijeda, 13. siječnja 2016.
VITAMINSKA BOMBA ZA DJECU I ODRASLE: Pripremite teglu vitamina za jačanje imuniteta!
VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme
Ni jedan sintetički preparat iz apoteke ne može da zamijeni prirodne proizvode, koji su lako dostupni i veoma efikasni u liječenju raznih bolesti.
Imajući pripremljenu ”teglu vitamina” — zadovoljićete ne samo dječije potrebe za slatkišima, nego i ojačati imuninet cijele porodice. Predlažemo vam dva recepta smjese za jačanje imuniteta. Oba su izvrsna — i isprobana. Na vama je da izaberete.
Prvi recept za jačanje imuniteta za djecu i odrasle
Potrebno je:
– 100 gr suhog grožđa (veoma je bitan kvalitet suhog grožđa)
– 150 gr zrna oraha
– 100 gr badema
– kora od dva limuna
– 100 gr suhih kajsija
– 100 gr suhih šljiva
– 250-300 gr meda
– ako ste u prilici — vrlo je dobro dodati i 100 gr pinjoli-orahe bora (odlični su za jačanje imuniteta)
Priprema:
Sameljite na mašinu za mljevenje mesa: suho grožđe, orahe, bademe, pinjoli i limunovu koru. U smjesu dodajte sok od dva limuna, čiju koru ste prethodno samljeli. Promiješajte. Dalje, dodajte suhe šljive i suhe kajsije. Promiješajte. Na kraju dodajte med i opet promiješajte. Ostavite da odstoji na tamnom mjestu 1-2 dana.
Za djecu stariju od 3 godine — 1 kašičica dva puta dnevno.
Za odrasle: 1-2 kašike tri puta dnevno.
Teglu sa vitaminima čuvajte u frižideru.
Drugi recept za jačanje imuniteta za odrasle
Sastojci:
– 200 gr suhih kajsija
– 200 gr suhih šljiva
– 200 gr suhih smokava
– 200 gr oraha
– 1 limun
– 50 ml rakije
– 250 gr meda
Priprema:
Suho voće i limun zajedno sa korom sameljite na mašinu za mljevenje mesa. U smjesu dodajte med i rakiju i promiješajte.
Teglu držite u frižideru. Uzimajte po 1 supenu kašiku prije obroka.
Budite zdravi!
Izvor: uspesnazena.com
0 komentari:
Objavi komentar