četvrtak, 21. siječnja 2016.

ČAROBNA ZIMZELENA BILJKA: Otapa sve vrste kamenca i liječi sve upale orgnizma!

CallunaVulgaris-660x413

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme








Najčešće se konzumira u obliku čaja, a primjenjuje se za unutarnje i vanjsko liječenje.

Vrijes (latinski: Calluna vulgaris), u narodu poznat još i pod nazivima obični vrijes, vrijesak, vries, jesenski vrijes, vriesak, vriesac mali, vres, vristica, vriština, vrištika, vrišt, zimzeleni vrisak, zrnovac, crnošija, berešk, borovo cviće, crnjušina, dreska i bresina

Vrijes, vrijesak ili vriština visoki je zimzeleni polugrm odavna poznat po svojim ljekovitim svojstvima. Koristi se za čišćenje krvi, protiv reume, artritisa i gihta te infekcija bubrega, mokraćnog mjehura i mokraćnih kanala, a narodna medicina tvrdi otapa sve kamence. Tko posegne za njim, ne mora ići na operaciju, smatraju neki.

Vrijesak sadrži mnoge ljekovite sastojke među kojima se ističu arbutin, tanin, saponin, a najznačajnija je njegova moć otapanja kamenaca. Zbog toga vrijesak i danas slovi kao izvrsno sredstvo protiv svih vrsta kamenaca.

Potrebno je biti ustrajan u svakodnevnom uzimanju čaja tijekom nekoliko mjeseci, jer neki su kamenci sporo topivi i za njihovo je otapanje potrebno više vremena. Djelovanje vrijeska protiv žučnih kamenaca, bubrežnih kamenaca i kamenaca mokraćnog mjehura mnogo je jače ako se uzima čaj od cvjetova ubranih u jesen.



Vrijesak pomaže i protiv upale bubrega, mokraćnog mjehura i mokraćnih kanala, prostate, jajovoda i jajnika, a pospješuje cirkulaciju krvi, smanjuje razinu šećera i masnoće u krvi te pomaže protiv ateroskleroze, loše cirkulacije u nogama i oscilirajućeg krvnog tlaka.

Najčešće se konzumira u obliku čaja, a primjenjuje se za unutarnje i vanjsko liječenje. Kupkom od vrijeska liječe se kožni osipi, razni ekcemi, prištevi, lišajevi i gljivice, a oblozi od ove biljke primjenjuju se kod upala oka, glaukoma i konjunktivitisa.

* Kako napraviti čaj.

Uzeti jednu čajnu žličicu listova vrijeska i preliti ih s dva decilitra kipuće vode. Držati poklopljeno 10 minuta, ocijediti i zasladiti čajnom žličicom meda.
*Za poboljšanje sna i bolju probavu dobar je čaj od mješavine jednakih dijelova vrijeska, kamilice i majčine dušice.
Kod nesanice: piti šalicu tog čaja – prije spavanja.
Za dobar san preporučuje se pod jastuk staviti lanenu vrećicu ispunjenu listićima vrijeska i lavande.
Začinska biljka
*Vrijesak se u mediteranskoj kuhinji (kod nas u primorskoj i dalmatinskoj) rabi kao visokovrijedna začinska biljka, naročito u pripremanju divljači i riba. Može se, također kao začin, posuti po svakom pečenju svinjskog mesa, janjećeg i mesa od peradi. Uz ostale mediteranske biljke, dodaje se kao začin i pizzama jer daje karakterističan miris i okus.
Zanimljivo je spomenuti da u Njemačkoj vrijesak rabe kao začin za grah i kobasice, pa ga nazivaju «Bohnenkraut ili «Wurstkraut».




Izvor: vestinet

0 komentari:

Objavi komentar