ponedjeljak, 25. siječnja 2016.
Počnite da zamrzavate limun: Razlog će vas iznenaditi…
VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme
Nova naučna studija je dokazala kako limunoidi, prirodni spojevi prisutni u limunu i drugim agrumima, preventivno i snažno zaustavljaju razvoj ćelija raka, posebno raka dojke.
Naučnici naglašavaju i to da ništa s limuna ne smete baciti, ni limunovo meso sa sokom, ni semenke, a posebno ne koru.
Limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok od limuna.
Osim antikancerogenog delovanja, ceo limun pomaže pri oslobođanju tela od toksina, ima antimikrobni učinak protiv bakterijskih infekcija i gljivica, učinkovit je protiv internih parazita i crva, reguliše krvni pritisak, deluje kao antidepresiv, i odličan je u borbi protiv stresa i živčanih poremećaja.
Osim očiglednih zdravstvenih razloga, na sledeći način ćete uživati kao nikad do sad u njegovom predivnom celovitom ukusu, posebno kori:
Jednostavno je, uzmite neprskani limun (ako nemate provereni domaći, kupite organski bio limun u većim prodavnicama ili prodavnicama zdrave hrane), dobro ga operite i stavite u zamrzivač (možete ceo, a možete i na kriške).
Nakon što ste limun dobro zamrznuli, izvadite ga i – narendajte.
Zatim ga možete posuti na salatu, sladoled, supe, žitarice, rezance, omiljeno piće ili na/u bilo što drugo.
Ono što ćete doživeti je sasvim novi ukus u kojem ćete uživati, a telo zahvaljivati – zdravljem!
izvor:biljnaapoteka.info
0 komentari:
Objavi komentar