utorak, 26. siječnja 2016.

Zaštitite se od urinarnih infekcija

urinarne-infekcije1

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme







Suzdržavanje od izbacivanja urina može da dovede do rastezanja i slabljenja bešike, a na taj način smanjuje se njena sposobnost da isprazni sav urin, a ostaci urina povećavaju mogućnost infekcije.

Urinarne infekcije mogu da se jave i u slučaju oslabljenog imuniteta, stresa, napora ili neke druge infekcije, što sve zajedno dovodi do smanjenja otpornosti sluzokože urinarnog trakta.

Simptomi urinarne infekcije mogu da budu blagi, ali mogu i da izostanu. Upala obično počne iznenadnim bolom i osećajem težine u mokraćnoj bešici. Sa bolom i pritiskom u donjem delu stomaka javlja se i potreba za učestalim mokrenjem, što je odbrambena reakcija organizma koji na taj način želi da se oslobodi bakterija. Prisutan je i osećaj pečenja pri mokrenju.

Žene obično osećaju neprijatan pritisak iznad pubične kosti, a muškarci imaju osećaj punoće u predelu analnog otvora. Groznica se obično ne javlja kod infekcije bešike ili mokraćovoda, češće je pratilac infekcije bubrega, kada se javljaju i druge ozbiljne komplikacije – bol u leđima ili boku i neposredno ispod rebara, a javlja se i osećaj gađenja i povraćanja.

Osobe koje su podložne infekcijama treba da piju dosta tečnosti, najmanje oko osam čaša vode dnevno. Povećano uzimanje tečnosti podstiče mokrenje, kojim se iz bešike izbacuju bakterije. Mogu da se uzimaju i nezaslađeni sokovi od borovnice i brusnice.

Povećajte unos C vitamina

Treba povećati unos vitamina C, jer usporava rast bakterija u bešici. Najbolje je izbegavati alkohol, kafu, šećer, čokoladu. Mlečni proizvodi, predstavljaju idealnu podlogu za razmnožavanje bakterija.

Pijte što više čajeva

Za urinarnu infekciju treba piti dva litra čaja od breze, kukuruzne svile, uve, bosiljka, peršuna ili drugih biljaka, jer podstiču češće mokrenje, a samim tim i izlučivanje bakterija iz organizma. Brusnica je vrlo efikasna u lečenju urinarnih infekcija naročito onih koje izaziva ešerihija koli, jer sprečava lepljenje bakterija za zid mokraćne bešike i tako podstiče njihovo izlučivanje.

Zbog visoke koncentracije kalijuma, kopriva je odličan diuretik za čišćenje mokraćnih puteva i ostalih organa urinarnog trakta. Čaj se priprema od mladih listova koprive koji se kuvaju 15 minuta u vodi. Čaj se zatim procedi, po želji zasladi, i pije čitav dan. Tako konzumiran olakšava mokrenje i jača imunitet.
izvor:zdravljeipriroda.org

0 komentari:

Objavi komentar