nedjelja, 24. siječnja 2016.

Ove namirnice morate da jedete tokom zime!

pecurke-spremanje-nadevi-za-pice-cuvanje-pecurki-1358545799-2555291


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme






Ako želite da ostanete zdravi ove zime, važno je da pazite na ishranu i jedete samo zdrave namirnice.



Raznovrsna ishrana koja uključuje proizvode poput proteina, žitarica od cijelog zrna, nemasnog mlijeka i mliječnih proizvoda, zajedno sa kvalitetnim snom, umjerenom fizičkom aktivnosti i izbjegavanjem stresa doprineće dobrom funkcionisanju imunološkog sistema, pa će vam pomoći da se što prije oporavite od prehlade i gripa.

Zbog toga bi ovih pet namirnica obavezno trebalo da uključite u ishranu ove zime.

Šargarepa

Bogata beta karotenom i vitaminom A, šargarepa pomaže u borbi protiv prehlade i gripa. Osim toga, štiti i od infekcija koje su veoma česte za vrijeme zimskih mjeseci.

Zeleni i čaj od kamilice

Zeleni čaj je snažan antioksidans i ima jaka antivirusna i antibakterijska svojstva. Ispijanjem tri do pet šoljica zelenog čaja dnevno osnažit ćete imunitet. Čaj od kamilice takođe je poznat po antioksidativnim svojstvima koja pomažu u borbi protiv prehlade i gripa.

Pogledajte i Čaj od kamilice – odličan borac protiv nesanice, stresa, prehlade, raka

Pečurke

Pečurke štite od prehlade i virusa tokom zime. Bijele pečurke značajno povećavaju nivo prirodnih ćelija ubica – vitalnu komponentu imunološkog sistema.

Bijeli luk

Bijeli luk se od davnina koristi kao lijek za prehladu i grip. Zapadna medicina je smatrala da bijeli luk ima mogućnost povećanja enzima koji pomažu jetri u detoksifikaciji krvi, i na taj način osnažuje imunitet. Često ga izbjegavamo zbog neugodnog mirisa, ali miris ćete izbeći ako jedete kuhani bijeli luk, pa ga zato dodajte u vaša omiljena jela.

Med

Med je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima koja pomažu u borbi protiv bakterija i virusa. Kašiku meda stavite u jutarnju šoljicu čaja ili šolju toplog mlijeka pred spavanje.

Izvor: ljepota.ba

0 komentari:

Objavi komentar