subota, 23. siječnja 2016.

Prirodna sredstva za poboljšanje cirkulacije

pepperoni-473707_6401


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme







S godinama krvni sudovi slabe. Ako se nedovoljno krećete (kao i većina ljudi s kancelarijskim poslovima), to dodatno ubrzava slabljenje krvnih sudova, a samim tim i cirkulacija postaje otežana (prvo što primjetite je da su vam stopala stalno hladna).



Ipak, ovo ne znači da morate smjesta da posegnete za lijekovima za poboljšanje cirkulacije. Veoma pomaže ako se potrudite da upražnjavate neku fizičku aktivnost, a postoje i mnogobrojna potpuno prirodna sredstva (većinu možete naći u sopstvenoj kuhinji) koja će vam poboljšati cirkulaciju. Evo nekih takvih sredstava.

Prvo i osnovno: voda – jedna od najkorisnijih stvari koje možete unijeti u organizam. Da bi krv mogla normalno da cirkuliše, neophodno je da imate dovoljno vode u organizmu. Sigurno ste čuli za izreku da krv nije voda – pa, većim dijelom, krv jeste voda, i ako nemate dovoljno vode u organizmu, pritisak vam pada, a cirkulacija postaje otežana. Za normalnu cirkulaciju neophodno je da unesete oko litar i po vode dnevno.

Ljuta papričica (čili): ona je korisna u svakom obliku – sušena, mljevena, svježa… Kako god vam se dopada. Sigurno ste primjetili da vam jezik bridi, a obrazi se zažare kada jedete ljutu papričicu? To je posljedica rapidnog dotoka krvi u kapilare.

Samo, oprez: ako već imate proširene kapilare, konsumiranje ljute papričice nije dobra ideja. A ako držite dijetu, bilo šta ljuto napraviće vam problem – od ljutog se ogladni. Ne brinite, to ne znači da morate da se smrzavate ako držite dijetu, postoje i druga sredstva za poboljšanje cirkulacije.

Ginko biloba: ovo sredstvo baš i nije uobičajeno u kuhinji, možete ga najčešće naći u apoteci, u obliku kapsula i tableta. Ginko biloba poboljšava priliv krvi u kapilare, naročito one u mozgu, pa se, između ostalog, preporučuje i kao sredstvo za poboljšavanje pamćenja.

Pšenične klice: možete ih naći u prodavnici zdrave hrane i onda njima posuti žitarice koje jedete za doručak ili ih dodati nekom obroku (lijepo idu kao dodatak salati ili sendviču), a možete i da kupite hleb koji ih sadrži. Pšenične klice su bogat izvor vitamina E, koji jača krvne sudove.

Izvor: krstarica.com

0 komentari:

Objavi komentar