petak, 22. siječnja 2016.

DOMAĆA INFUZIJA: Samo jedna doza je dovoljna da se ne razbolite

bgf3-3


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme






U grobnicama faraona ova biljka, kao glavni sastojak napitka je bila glavni sastojak smjese za balzamiranje.



Tako da je svakako jedna od biljaka koju bi svi trebali imati u kućnoj apoteci.

Kadulja je odlično sredstvo za pročišćivanje krvi i izbacivanje sluzi iz organizma. Ona jača krvožilni sustav, stimulira cirkulaciju, djeluje protiv krvarenja i upala.

Dok, s druge strane, kukrkuma, drugi sastojak posjeduje antibakterijska svojstva, što znači da uništava ćelije virusa i mikroba u organizmu.

Nezaobilazan je sastojak mnogih domaćih pripravaka protiv gripa, prehlade i respiratornih infekcija.

Prirodni je analgetik, borac protiv dijabetesa i djeluje kao sjajna preventiva mnogim kancerogenim oboljenjima: raku dojke, prostate, debelog crijeva kože i pluća. Vjeruje se čak da kurkumin može da spriječi razvoj već nastalog raka.

Tradicionalna medicina preporučuje da pomiješati kadulju s mlijekom, još ako dodate kurkume i med, dobijate domaći infuziju.

Sastojci:

– 250 ml mlijeka
– 1 žlica sušena kadulja
– 1 žličica med
– 1 žličica prahu kurkumin (1/2 za djecu)

Priprema:

Ulijte 250ml mlijeko u lonac, dodati 1 žlicu od suhe kadulje u njemu kuhati. Čim mlijeko počne kuhanjem pokrijte ga i ostavite 15 minuta.

Ocijedite mlijeko, dodajte 1tsp. meda i 1 žličica. prahu kurkume (pola žličice za djecu) i da je to dobar promiješati.

Pripremite ovo piće prije nego što odete u krevet i popiti ga toplo barem pola sata prije odlaska na spavanje.

0 komentari:

Objavi komentar