srijeda, 27. siječnja 2016.

Srpsko piće lek je za mnoge BOLESTI, a to niste znali

Rakija-sljivovica-620x350

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme







Ako vam je potreban izgovor da s nekime nazdravite “domaćom, ljutom” sada ga imate. Samo recite da rakijicu pijete zarad zdravlja i bićete u pravu

Rakija je odvajkada u našem narodu važila za lek i oduvek smo se dičili svojom veštinom da “pečemo” savršenu domaću šljivovicu, ali i lozovaču, jabukovaču, dudovaču, dunjevaču, kruškovaču i rakiju od svakog drugog voća, pa čak i meda.

Srećom, sada se i medicina slaže s tim da je ispijanje rakije dobro za zdravlje. Naravno, pod uslovom da se ne preteruje.

Evo koje su dokazane dobrobiti rakije:

Produžava život

Prevelike količine rakije, ali i bilo kojeg drugog alkohola, definitivno će vam skratiti životni vek, ali umerena količina ga može produžiti. I to zbog toga što antioksidanti i rakije pomažu u borbi tela protiv slobodnih radikala, koji su glavni uzrok starenja.

Oslobađa od stresa

Ukoliko je pijete u umerenim količinama, rakija deluje pozitivno na nervni sistem, tako što nas opušta.

Smanjuje rizik od infarta i šloga

Odlična stvar kod rakije je ta što sprečava stvaranje naslaga lošeg holesterola u kardiovaskularnom sistemu, pa samim tim sprečava brojne srčane bolesti, pa i šansu da dođe do srčanog ili moždanog udara.

Tera prehladu i grip

Verovatno niste znali da rakija može da posluži kao odličan sirup za kašalj. Isto tako, alkohol pomaže da se ubiju sve bakterije u grlu. Najbolji efekat ćete postići ako rakiju pijete toplu ili u nju dodate malo limuna, prenosi portal Lijek iz prirode.

Od rakije se ne goji

Za razliku od piva, vina i drugih alkoholnih pića, rakija je alkohol sa malim brojem kalorija! Ispijanjem rakije smanjujete holesterol u krvi i ne podižete kilažu.

(Telegraf.rs)

0 komentari:

Objavi komentar