srijeda, 2. ožujka 2016.

Maslačak – čudotvorna biljka protiv raka i dijabetesa


maslačak

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme








Možda vam nije poznato, ali maslačak može pomoći kod raznih bolesti i kožnih oboljenja.
maslačak

Kosti
Maslačak je bogat kalcijem koji je neophodan za rast i snagu kostiju. Sem toga, sadrži i antioksidanse poput vitamina C i luteolin, koji štite kosti od oštećenja i krhkosti koje nastaju s godinama.

Jetra
Dok antioksidansi, vitamin C i luteolin, održavaju funkciju jetre i štite je od starenja, ostala spojeva u maslačku mogu pomoći u liječenju krvarenja.

Dijabetes
Sok od maslačka može pomoći dijabetičarima jer stimulira proizvodnjuinsulina iz gušterače i pri tom zadržava nisku razinu šećera u krvi. Budući da je maslačak prirodni diuretik, on potiče mokrenje kod dijabetičara što pomaže ukloniti višak šećera iz tijela. Dijabetičari su također skloni bubrežnim problemima, pa njegova diuretička svojstva mogu pomoći u uklanjanju i taloženju šećera u bubrezima kroz učestalo mokrenje.

Koža
Takozvano mlijeko iz maslačka je izuzetno korisno u liječenju kožnih bolesti koje su uzrokovane mikrobnim i gljivičnim infekcijama. Treba izbjegavati bilo kakav kontakt s očima. Mlijeko maslačka može koristiti protiv svrbeža, lišajeva, ekcema i drugih kožnih bolesti, bez rizika od nuspojava ili hormonskih poremećaja.

Akne
Sok maslačka može pomoći pri pravilnom izlučivanju hormona, potiče znojenje i širi pore. Sve to pomaže da se uklanjaju toksini putem znoja i urina. Ako se primjenjuje izravno na područjima s aknama, može spriječiti mikrobiološku infekciju. Osim toga, može ubrzati proces zacjeljivanja ranica zbog vitamina C kojeg sadrži, pa će ožiljci i crvene upale koje se pojavljuju kod liječenja akni biti manje vidljivi.



Rak
Maslačak sadrži visoku razinu antioksidansa koji smanjuju slobodne radikale, uzročnike raka. Također detoksicira tijelo, što dodatno štiti od razvoja tumora i raznih vrsta raka. Luteolin ustvari truje stanice raka kada se veže na njih, pa ih čini neučinkovitim i ne mogu se reproducirati. Naročito je uspješan u borbi protiv raka prostate.

Žutica
Žutica je poremećaj jetre u kojoj organ počinje prekomjerno lučiti žuč koja na kraju ulazi u krvotok i šteti metabolizmu. Višak žuči se ogleda kroz žućkastu boju kože i očiju. Liječenje žutice uključuje tri glavna koraka. Prvo, potrebno je da obuzdate proizvodnju žuči. Drugo, mora se ukloni višak žuči iz tijela. Treće, treba se izboriti sa osnovnom virusnom infekcijom. Maslačak je vrlo učinkovit. Potiče zdravlje jetre i regulira proizvodnju žuči. Budući da je prirodni diuretik, potiče mokrenje pri čemu odlazi višak žuči. S obzirom da je snažan antioksidans, bori se i protiv virusnih infekcija.

Zatvor
Neki sastojci maslačka, a to je visoki nivo dijetalnih vlakana, čine ga korisnim zaprobavu i zdravlje crijeva. Dijetalna vlaknastimulišu zdravu stolicu. Sprečava zatvor, ali i proljev. Regulira rad crijeva što može spriječiti ozbiljnije gastrointestinalne probleme.

Anemija
Maslačak ima relativno dobru razinu željeza, vitamina i proteina. Dok je željezo sastavni dio hemoglobina u krvi, vitamini kao što je vitamin B i proteini su neophodni za formiranje crvenih krvnih zrnaca i nekih drugih sastojaka krvi. Na taj način maslačak može pomoći osobama koje imaju problema s anemijom da njihovo stanje bude pod kontrolom.

Visoki krvni tlak
Mokrenje je učinkovit način za snižavanje krvnog tlaka. Većina modernih lijekova za snižavanje krvnog tlaka temelje se upravo na tom fenomenu. Sok maslačka potiče mokrenje, kako količinski tako iu učestalosti. Vlakna iz maslačka su korisna za smanjenje kolesterola, što je jedan od faktora koji povećava krvni tlak.

izvor:zenstvena.com

0 komentari:

Objavi komentar