utorak, 22. ožujka 2016.

PROBAJTE OVO I ZASPAT ĆETE GOTOVO ODMAH, NEĆETE SE BUDITI TOKOM NOĆI, A PROBUDIĆETE SE SVJEŽJI!!










U ovim modernim vremenima, počeli smo zanemarivati čak i najvažnije ljudske funkcije. Mi smo počeli da konzumiramo više brze hrane, ne spavamo dovoljno, pa čak vidimo i našu obitelji manje.

Ima 40 milijuna odraslih koji pate od 70 različitih poremećaja spavanja. 60% odraslih osoba ima problema sa spavanjem nekoliko noći tjedno ili više. Više od 40% odraslih osoba prijavi njihov upospanost tijekom dana koja ometa njihove svakodnevne aktivnosti. A, 69% djece susreće se s jednim ili više problema sa spavanjem nekoliko noći ili više tijekom tjedna.

Ljudskom mozgu i tijelu odraslog, vrlo je važno da se obezbijedi minimum 7-8 sati sna svake noći. Međutim, djeca trebaju više vremena, najmanje 10 zbog kontinuiranog razvoja. Tinejdžeri trebaju 9-10 sati.

Dakle, presudno je da nam spavanje bude prioritet.

Ako nam je očajnički potrebno postizanje da bolje naspavati, trebat će vam samo dva sastojka: organski med i himalajska morska sol.

 
Kako ih koristiti?

Mix 5 žličice organskog meda i 1 čajnu žličicu morske soli. Zatim pohraniti smjesu u staklenku.

Prije odlaska u krevet, staviti malo smjese pod jezik i pustite da se otopi. To će vam pomoći zaspati lako i smanjiti pospanost kada se probudite.

Zašto je ta mješavina korisna?

Himalajska morska sol sadrži više od 80 elemenata koje tijelo treba za različite procese, uključujući i oporavak tijela od prethodnog dana.

S druge strane, med sadrži glukozu koja pruža naše stanice sa potrebnom energijom i pomaže oporavku.

Kada se ta dva sastojka izmiješaju povećava se serotonin, što je važan neurotransmiter u mozgu za induciranje osjećaj opuštenosti. Kombinacija ovih sastojaka pomaže da se opustite i dobro se naspavate.

izvor:narodnamedicina.info

0 komentari:

Objavi komentar