utorak, 29. ožujka 2016.

9 OPASNIH SIMPTOMA VISOKOG KRVNOG PRITISKA KOJE NE BISTE TREBALI IGNORISATI!!











Visoki krvni pritisak može biti vrlo opasno zdravstveno stanje koje može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija ako se ne tretira u skladu s tim. Ljudi često imaju tendenciju da zanemare znakove upozorenja, što je izuzetno neodgovorno, jer visok krvni pritisak može biti opasan po život.

Lista simptoma visokog krvnog pritiska
– Loša cirkulacija
– Glavobolja
– Lakomislenost ili nesvestice
– Otežano disanje
– Pounding u ušima i vratu
– Anestezira senzacija
– Nosebleed
– Oštećenje vida
– Krv u urinu

 
9-Dangerous-Symptoms

Više o simptomima visokog krvnog pritiska
Ako naiđete na bilo koji od gore navedenih simptoma potrebno je da se obratite lekaru i da se testiraju kako bi se utvrdilo je najbolji pravac djelovanja. Možete koristiti neke prirodne sastojke kao što su Hawthorne, omega-3 masne kiseline i kalija u sniziti krvni tlak bez lijekova, oni su vrlo efikasne. Kada odete lekaru on će preporučiti najbolja terapija za vas.
DASH dijeta (Dijetetski Pristupi Stop Hypertension) je zaista efikasan način da se sačuva zdravlje i nižim visok krvni tlak prirodno. Brojna istraživanja su pokazala da prirodni lijekovi mogu značajno smanjiti potrebu za hipertenziju lijekova.
Možete dobiti vaš krvni tlak vrati u normalu vršeći u umjerenosti, smanjiti unos natrijuma i prate zdrave ishrane režim. Jedan nedavni kliničko ispitivanje je pokazalo da smanjenje unosa natrija može znatno niži visok krvni pritisak, ali je ipak sve ukazuje na činjenicu da je DASH dijeta je najefikasnija metoda za otklanjanje hipertenzije.
DASH dijeta
– Niske masnoće mliječnih proizvoda
– Konzumiranje više orasi, žitarice, riba i perad
– Svježe namirnice i povrće
– Izbjegavanje visok holesterol i masne hrane
Sretnici mogu riješiti svoje probleme hipertenzije potpuno prirodno, uz ostvarivanje više, jesti zdravije i smanjenje unosa natrija. Ostali su i dalje trebaju poduzeti određene lijekove za sprečavanje većih komplikacija. Potrebno je da se obratite lekaru i da vidimo da li će vas potpuno prirodan pristup odgovara ili vam je potrebno da se još jedan pravac djelovanja. U svakom slučaju može biti, zdraviji način života može poboljšati vaše sveukupno zdravlje u cjelini, tako da treba uzeti u obzir što neke promjene, bez obzira šta dijagnoza je

izvor:narodnamedicina.info

0 komentari:

Objavi komentar