utorak, 22. ožujka 2016.

30 SEKUNDI DNEVNO ČISTITE LICE NA OVAJ NAČIN, UČINIĆE VAS 10 GODINA MLAĐIMA!!Ako želite da vaša koža izgleda svježe i mladalački do starosti postoje određene navike trebate usvojiti kao dio svoje svakodnevnice za njege kože. VJerovatno vam je stalo do vaše kože i njegujete je svaki dan, redovno promenite jastučnice, obrišite pametni telefon prije nego što ga koristite i mnoge druge stvari koje igraju važnu ulogu u zdravlju vaše kože. Ipak postoji mnogo drugih stvari koje možete učiniti da bi napravili vašu kožu svilenkasto mekom i podmlađenom i mi ćemo dijeliti neke od tih trikova u ovom članku .Savjeti koji će učiniti da izgledate 10 godina mlađi
Najgora stvar koju možete učiniti za vašu kožu je ići u krevet sa svojom šminkom. Nikada ovo ne radite!
Nakon što ste očistili lice nježno umasirajte ga vrhovima prstiju. Vi ćete poboljšati cirkulaciju krvi i stimulirati mišiće lica, izbjegavajući pojavu bora.
Ne istiskujte vaše bubuljice; tako ćete samo pogoršati stvari.
Pokušajte da držite ruke na licu, osim ako ste ih oprali. Mi smo stalno izloženi bakterijama i dodirom našeg lica prenosimo ih s ruku na lice.
Pratite zdrav režim ishrane.
Čuvajte kreme za oči u frižideru da ih zadržite hladnima.
Kockice leda ne mogu vam pomoći kada imate bubuljice.
Najbolje mjesto gdje možete pronaći prirodne proizvode za njegu kože je vaša kuhinja. Postoji mnoštvo proizvoda možete koristiti kao što su kokosovo ulje, zobene pahuljice, čaj i maslinovo ulje.


 

Ne zaboravite da često čistite svoj mobilni telefon.
Odvojite ručnike za lice i kosu.
Mijenjajte svoje jastučnice češće nego što to inače radite.
Pažljivo nanositete proizvode za kosu, oni mogu oštetiti kožu.
Ako se akne počnu pojavljivati ​​na vašem licu iz vedra neba vaše tijelo možda pokušava da vam kaže da nešto nije u redu. Slušajte ga!
Ostanite hidrirani i pijte puno vode!
Prebacite se na organsku hranu.
Uklonite mrtve stanice kože i redovno radite piling kože.
Pokušajte koristiti prirodne proizvode za njegu kože. Jako mirisne kreme za lice i maske obično sadrže gomilu hemikalija koje mogu oštetiti kožu i uzrokovati iritaciju.

izvor:narodnamedicina.info

0 komentari:

Objavi komentar