srijeda, 9. ožujka 2016.

5 luksuznih maski za lice koje se kriju u vašoj kuhinji!

safe_image (1)







Zašto domaće maske za lice? Možemo ponuditi više odgovora: mnogo su jeftinije od fabričkih, sadrže prirodne sastojke, imaju isti, ako ne i bolji, efekat od fabričkih, brzo se pripremaju…



Potrebno vam je tek nekoliko sastojaka i malo slobodnog vremena da napravite masku koja će vašem licu vratiti njegov prekrasni sjaj i svježinu.

Maska od banana

Kada je u pitanju njega kože, banane su i više nego dobre. One su bogat izvor vitamina A, B i E čija prirodna svojstva usporavaju proces starenja (vitamin A poboljšava obnajvljanje ćelija kože, vitamin B hrani kožu, a vitamin E je hidratizira). Za ovu masku su vam potrebna svega tri sastojka: jedna zrela banana, kašičica meda i kašičica svježe cijeđenog soka od limuna.

Maska od kafe

Pomiješajte 30 grama mljevene kafe sa 30 grama kakaoa, 45 ml mlijeka, pavlake ili jogurta i 15 ml meda. Kafa i kakao sadrže mnoštvo antioksidanata koji pomažu da se izvrši detoksikacija kože lica. Pored toga, kafa smanjuje natečenost, a ostali sastojci hidratiziraju kožu.

Maska od cimeta i meda

Istraživanja pokazuju da med i muškatni oraščić imaju prirodna anti-upalna svojstva koja pomažu da se smanje natečenost i crvenilo. Pored toga, kombinacija cimeta i muškatnog oraščića može poslužiti kao fantastičan piling. Za ovu masku je potrebno pomiješati 30 ml meda sa po 5 grama cimeta i muškatnog oraščića.



Upozorenje: Prije nanošenja maske na lice, nanesite je na unutrašnju stranu zgloba na ruci (koža je na tom dijelu prilično osjetljiva) kako biste utvrdili da li vam je koža osjetljiva na pomenute sastojke.

Maska od majoneze

Ulje i jaja koje majoneza sadrži odlično su oruđe u borbi protiv suhe kože. Majoneza, takođe, sadrži i sirće koje stimuliše obnovu ćelija kože pa ona može poslužiti i kao odličan piling.

Maska od krastavca i jogurta

Jogurt sadrži mliječnu kiselinu koja je odlična za obnavljanje ćelija kože i hidrataciju. Krastavac, s druge strane, odlično je prirodno sredstvo koje smanjuje natečenost. Za masku je potrebno da pola krastavca ogulite i da od njega napravite pire (najbolje je da koristite blender) te da ga pomiješate sa 15 ml jogurta.

Izvor: minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar