nedjelja, 13. ožujka 2016.

Prirodni lijek za liječenje hemoroida ili šuljeva

Prirodno liječenje hemoroida ili šuljeva








Hemoroidi ili šuljevi prava su napast za ljude, posebno za muškarce srednje dobi. Bolest se očituje u obliku čvorića na proširenim venama na izlasku debeloga crijeva, tj. na analnom otvoru.

Postoje unutrašnji i vanjski čvorići, oni su mekani i bezbolni sve dok se ne upale. U većini slučajeva bolest nastaje pogrešnim načinom življenja i lošom ishranom.

Bolest pogađa ljude koji uglavnom sjede i malo se kreću, a jedu malo voća i povrća. Bolest se u početku prepoznaje nesnosnim svrbežom u predjelu čmara. Ćesta je pojava krvarenja što se javlja na kraju nužde.

Razlikujemo lakši i teži oblik oboljenja a time i primjereno liječenje ljekovitim biljem.

Liječenje hemoroida

I lakši i teži oblik liječi se isparavanjem nad jakim čajem od bršljanova lišća i pera (zelenih) crvenoga luka. Isparavati svako jutro i večer po pola sata. Nakon isparavanja čaj nemojte prosipati, nego istim čajem potrebno je ispirati se poslije svake izvršene nužde!

Sastav čaja za lakši oblik bolesti:
– 40 g stabljike zlatice s kamena
– 40 g cvjetova i listova petrovca velikog
– 40 g hrastove kore (donje bijele)
– 40 g listova i cvjetova vrijeska — plavoga cvijeta
– 20 g listova bršljana
– 20 g stabljike ive trave

Pripremanje i primjena čaja:
Sve navedene trave usitniti i dobro smiješati. U jednu litru proključale vode staviti 10 g. ove čajne mješavine. kuhati poklopljeno 1 minutu i ohladiti poklopljeno. Hladan čaj procijediti i presuti u bocu i piti 3 puta dnevno po 1 dcl. prije jela, nakon uzimanja čaja prije jela uzmite jednu srednju kašiku meda. Poslije jela uzmite 0.5 dcl i nakon toga uzmite jednu supenu kašiku prirodnog maslinovog ulja.



Pravilna prehrana kod hemoroida
Hranu pripremati na običnom biljnom ulju, jako raskuhati (sa što više raskuhanoga zelja), ne zapržavati — ulje se ulijeva u vodu u kojoj se kuha hrana.
Kao u liječenju drugih bolesti probavnih organa, tokom terapije zabranjeno je pušiti cigarete, piti alkohol, jesti zapržena jela, konzervirane prerađevine, govedinu, sve vrste pečenja, veće količine slatkiša te vršiti naporan rad. Bolest se liječi 20 do 30 dana.

Sastav čaja za teži oblik bolesti:
– 50 g stabljike zlatice s kamena
– 50 g petrovca velikog
– 50 g hrastove kore (donje bijele)
– 40 g vrbove kore
– 30 g stabljike vrijeska
– 30 g stabljike ive trave
– 20 g listova kadulje
– 20 g korijena iđirota
– 20 g cvjetova gloga
– 20 g cvjetova crnog trna

Postupak liječenja i pripreme čaja isti je kao i kod lakšeg oblika bolesti. Pije se, također, po istim uputama, samo što ovaj čaj pijete i između obroka po 1 dcl. Liječenje traje 50 do 60 dana.

Posebno naglašavamo da je kod težeg oblika bolesti STROGO zabranjeno pušiti i piti alkohol.

narodnilijek.com

0 komentari:

Objavi komentar