subota, 5. ožujka 2016.

Kako da napravite kremu i kupku za liječenje psorijaze? (RECEPT)

psorij


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme





Jednu kašiku sušene ruse prelijte sa 200 grama ključale vode i kuhajte, poklopljeno, na pari, 40 minuta. Nakon 40 minuta, skinite sa vatre i, ne skidajući poklopac, stavite posudu u hladnu vodu, da se što prije ohladi.

Kada se smjesa ohladi, procijedite je. Dobićete jednu čašu čaja. U čaj sipajte 1 kašiku meda i kašiku šampona za bebe. Sve dobro promiješajte i sipajte u kadu sa vodom, čija je temperatura 38 stepeni C. Lezite u kadu i ostanite u toj pjeni 20-25 minuta.

Poslije kupke se nemojte brisati, već oboljela mjesta namažite kremom od propolisa, koja se pravi na sljedeći način:



Stavite u zamrzivač potrebnu količinu propolisa na 15 minuta. Zatim izvadite iz zamrzivača i sasvim sitno izrendajte. Stavite propolis u neoštećenu, emajliranu posudu da se kuha na pari. Dodajte dvostruku količinu svježeg butera.

Miješajte drvenom kašikom najviše 5 minuta, da se masa dobro sjedini. Procijedite vruću masu kroz dvostruku gazu. Čuvajte krem od propolisa u teglici u frižideru.

Izvor: Aura

0 komentari:

Objavi komentar