utorak, 11. kolovoza 2015.

ŠARENI BUREK OD KADA SAM PROBALA OVAJ RECEPT ZA BUREK STALAN GOST JE NAŠEG STOLA...

Sareni burek




Napravljen sa gotovim korama,ali kada ga proba neko ko ne zna da je napravljen sa gotovim korama ,nece vjerovati da nisu domace.
Sastojci
    600 g debljih kora za pitu
    Premaz
    8 kasika brasna
    2.5 solje vode(solja 250 ml)
    3 male kasike praska za pecivo
    1/2 solje ulja
    Punjenje
    1 kg mljevenog mesa
    1 kg krompira izrezanih na kockice
    1 glavica sitno sjeckanog luka

 
      2 male kasike soli
    4 male kasike vegete
    1 mala kasika svjeze mljevenog bibera
    Preljev
    1 solja vode
    oko 50 g maslaca

Priprema
    1.
    U zdjelu staviti sve navedene sastojke za premaz i pomijesati.
    2.
    U vecu zdjelu staviti sve navedene sastojke za punjenje i dobro pomijesati.
    3.
    Na radnu povrsinu staviti jednu koru i premazati sa pripremljenim premazom.
    4.
    Na duzoj strani jufke poredati pripremljeno punjenje i zarolati.
    5.
    Redati u podmazanu tepsiju (ako je okrugla)pocevsi od sredine i ponoviti postupak dok se ne utrose sve jufke i punjenje.

      6.

      Kada ste gotovi ,ako vam je ostalo premaza dodajte jos malo vode (oko 1/4 solje) i premazite preko pripremljenog bureka.
    7.
    Pecite u prethodno zagrijanoj pecnici na 190 stepeni 50-55 minuta,ili dok fino ne porumeni,ovisno od pecnice.
    8.
    Za preljev prokuhajte vodu sa maslacem i kada je burek pecen ,premazite ga sa preljevom.
    Poklopite ga sa drugom tepsijom ili folijom i ostavite da odstoji desetak minuta prije sluzenja.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar