utorak, 11. kolovoza 2015.

NUTELLA SLADOLED TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA PRAVI HIT OVOG LJETA...









Sastojci
     600 g nutella
     200 g ekspandirani pirinač

       3 l sladoleda od vanile

Priprema

 
    Ako možete prvo napravite sladoled nekoliko dana ranije po ovom receptu a ako nećete da pravite sladoled, onda ga kupite. Ja sam prvo napravila sladoled.
    Okrugli kalup sa pomerajućim stranicama, prečnika 25cm ili sličnih veličina a možete ako hoćete da koristite i četvrtasti kalup, izbor je vaš,staviti u zamrzivač zajedno sa velikom zdelom za mućenje.
    U dublju šerpu staviti nutelu i ekspandirani pirinač i na tihoj temperaturi sve zajedno izmešati da se nutela sjedini sa pirinčem.
    Uzeti veći plah,prekriti sa papirom za pečenje i  sipati smesu od nutele. Poravnjati sa spatulom i staviti u zamrzivač da se dobro ohladi i stegne, ali da se ne zamrzne.
    Sladoled izvaditi iz zamrzivača i ostaviti u frižider da omekne, da može da se meša, ali ne sme da se otopi.
    Posle 35 do 40 minutaizvaditi smesu od nutele i nožem i viljuškom iseći na sitne zalogajčiće, ako je potrebno vratiti u zamrzivač dok sladoled ne omekša.

    Kad je sladoled omekšao, izvaditi smesu od nutele, veliku zdelu i kalup iz zamrzivača.
    Staviti omekšali sladoled u veliku zdelu, koju ste izvadili iz zamrzivača, dodati 3/4 smese od nutele, ostatak vratiti u zamrzivač dok ne napravite tortu, to vam je potrebno da stavite po vrhu torte, i sve dobro sjediniti sa omekšalim sladoledom.

 
      Tako pripremljenu smesu sipati u ohlađeni kalup ( sipati sa spatulom ili velikom kašikom i svaki put dobro izravnjati i pritisnuti malo više da izbegnete da imate "džepove" od vazduha.
    Kad ste završili sa smesom od sladoleda,izvaditi komadiće nutele iz zamrzivača, posuti svuda po vrhu.
    Zaviti celu tortu i kalup u providnu foliju i vratiti nazad u zamrzivač, najmanje 4 do 6 sati, ili najbolje,preko noći da se potpuno zamrzne.
    Izvaditi tortu pola sata pre služenja i ostaviti u frižider. ( tortu ne morate vaditi ranije i stavljati u frižider, možete je direktno iz zamrzivača seći, samo dobro zagrejte nož vrelom vodom, i posle svakog reza, ponovo zagrejati pod mlazom tople vode i obrisati nož pre sečenja )
    Skinuiti stranice sa kalupa, staviti na tacnu za torte.
    Zagrejati nož pod mlazom tople vode i seći tortu na šnite i poslužiti odmah.
    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar