četvrtak, 27. kolovoza 2015.
LAGANA ČOKOLADNA TORTICA
Sastojci
Brownie tijesto:
115 g putra
115 g tamne čokolade
150 g šećera u prahu
1 vanili šećer
2 jaja
70 g brašna
prstohvat soli
Krema:
200 g mliječne čokolade(Lindt ili sl.)
200 g vrhnja za šlag
25 g putra
2 žlice likera po želji
Plus:
300 g vrhnja za šlag
čoko mrvice za posipanje
Priprema
1.
Krema:
Čokoladu izlomite što sitnije, pa je prelijte vrhnjem koje ste zagrijali do vrenja.Miješajte dok se ne otopi, pa dodajte putar i liker.Također dobro izmiješajte.Kad se ohladi do sobne temperature stavite u frižider na minimalno 6 sati-najbolje preko noći. Odstajalo izmiksajte u kremu.
2.
Tijesto:
Rastopite putar i čokoladu na pari, skinite s vatre i dodajte šećer i vanili šećer. Kad se malo prohladi umiksajte jedno po jedno jaje, sol, te na kraju dodajte brašno.
Izlijte u okrugli kalup 26 cm promjera i pecite na 160 stupnjeva oko 25 minuta.
3.
Premažite ohlađeno tijesto kremom, a preko nje stavite još i tučeno slatko vrhnje, te pospite ribanom čokoladom ili čoko mrvicama.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar