utorak, 11. kolovoza 2015.

GOTOV ZA 15 MINUTA MRAMORLINA KOLAČ BEZ PEČENJA





može biti kolač,torta,ovisno u kakvom obliku ga radite...možete ga poslužiti kao desert složen u čašama i zdjelicama,za vaše ukućane kao nedjeljna poslastica,za goste a idealan je i za dječije rođendane...brza i jako jednostavna slastica gotova za 15 minuta;)))    
Sastojci
    PODLOGA;
      keks-po vašem izboru
    ZA KREMU;
     700ml. slatkog vrhnja
     700ml. mlijeka

 
       12 žlica gustina(škrobnog brašna)
     12 žlica šećera u prahu

     2 vrećice vanilin šećera
     125g. tamne čokolade
     125g. bijele čokolade

    PRIPREMA:
    Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko,izmiješajte,oduzmite 250ml. od količine dodajte gustin i dobro sjedinite.
    ostatak mlijeka u koje ste dodali šećer i vanilin-šećer stavite kuhati(ovakve vrste krema najbolje je kuhati u teflonskim posudama sa dvostrukim stranicama jer krema neće zagoriti niti će se  stvoriti grudice prilikom kuhanja i mješanja.)
    kada mliječna tekućina zakipi dodajte gustin,sklonite s vatre,i pjenjačom intezivno mješajte na slaboj vatri,nije je potrebno dugo kuhati jer se brzo zgusne 1-2 minute.
    kuhanu kremu podijelite na dva dijela;u jedan dio dodajte tamnu a u drugi bijelu čokoladu i dobro izmiješajte da se čokolade otope i povežu sa smjesom.

 
      u odgovarajući kalup-modlu,složite red keksa prethodno namošenih u mlijeko.da vam podloga bude čvršća i kolač ljepše rezao složite kekse u dva sloja.kreme stavljajte po želji možete "šarati"naizmijenično red tamne-red-bijele pa ćete dobiti mramorni efekt.dobro ohladite prije posluživanja.
Posluživanje
 kekse koristite po vašem izboru,ja sam složila s  petit-beurre keksima,nedavno sam radila s piškotama u obliku tortice i odlična je bila...gosti i njihova djeca su bila prezadovoljna...
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar