srijeda, 26. kolovoza 2015.

IŠLERI! MOJA LIČNA PREPORUKA JE DA SE RADI DUPLA DOZA JER, "NESTAJU U TRENU"








Jako fini :)))
SASTOJCI
ZA TIJESTO
200 g maslaca
300 g +2 kašike brašna
100 g šećera u prahu
2 kom žumanca
4 kašike kakaa

ZA FIL
0,5 dl sl. pavlake



200 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja

PRIPREMA
1.
Maslac sobne temperature umutiti pjenasto, dodati šećer u prahu i žumanca i umutiti da se masa izjednači.
2.
Izmiješati brašno, 300 g  i kakao i sipati postepeno u masu sa maslacem muteći neprekidno da se dobije glatko tijesto. Zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižider 30 min.

  3.


Radnu površinu posuti sa malo brašna i istanjiti tijesto. Okruglom modlicom 3-5 cm vaditi krugove i redati u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći na 180 C 15-ak minuta.
4.
Zagrijati slatku pavlaku i u njoj istopiti 150 g čokolade. Kad se malo ohladi filovati po dva ohlađena keksića.
5.
50 g čokolade istopiti sa malo ulja, umakati jednu stranu keksića ili uktasiti po želji.
6.
Preporuka veteran a i moja lična preporuka je da se radi dupla doza jer, kaže veteran, "nestaju u trenu"

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar