petak, 4. ožujka 2016.

Izgledat ćete 10 godina mlađe ako ovo budete radili jednom sedmično!

riža-voda

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje problemeŽene u Japanu stoljećima uživaju blagodeti riže. Tajna njihove ljepote leži u ovom daru prirode.
Riža je izuzetno bogata linolnom kiselinom i skvalenom, moćnim antioksidansima koji stimuliraju proizvodnju kolagena.

To usporava pojavu bora. Skvalen štiti kožu od sunca. Riža također obiluje vitaminom E i gama oryznol, poznatim po svojim sposobnostima da štiti srce i smanjenje holesterola.

Nažalost, osim japanaca, većina ljudi nisu svjesni te činjenice. Riža čini čuda kada je u pitanju podmlađivanje kože.

Dajemo vam recept super jednostavane maske od riže koja će izgladiti vaše bore i dati vam lijep ten.Treba vam:

– 3 žlice riže
– 1 žlica mlijeka
– 1 žlica meda

Priprema:

Kuhati i ocijediti rižu. Sačuvati vodu. Pomiješati kašiku toplog mlijeka u rižu, zatim dodajte kašiku meda.

Uvijek primjenjujte masku na čistu i suhu kožu. Ostavite je da se osuši. Očistite lice i isperite ga s vodom u kojoj ste skuhali rižu.

Rižina voda ima snažana antioksidativna svojstva. Ona vlaži kožu i stimulira cirkulaciju, također pomaže u uklanjanju bora i ublažava upale. Ova maska će učiniti vašu kožu zdravom i hidratiziranom.

Za optimalne rezultate, ponoviti ovaj tretman barem jednom sedmično. Bit ćete zapanjeni izgledom vašeg tena u ogledalu – izgledat ćete 10 godina mlađe.

Izvor: LijekizPrirode.com

0 komentari:

Objavi komentar