srijeda, 11. ožujka 2015.

TUZLANKA OTKRILA KAKO JE IZLIJEČILA RAK PLUĆA I MATERICE: STALNO SAM OSJEĆALA UMOR, A ONDA…






Uporna bol ispod pupka, nateknutost trbuha, pojačano krvarenje i stalni umor – natjerali su Merimu P. iz Tuzle da se javi ljekaru i obavi pretrage. Rak na materici otkriven je tek nakon savjeta ljekara da se uradi biopsija isječka sa sumnjivih dijelova vrata materice. Hirurška intervencija je bila neminonva.

– Godinu dana nakon operacije, kada sam osjetila simptome dugotrajnog kašlja, dijagnosticirana mi je upala pluća. Nikako je nisam mogla sanirati. Novi pregledi (rendgen, CT, mag. rezonanca) pokazali su da se radi o karcinomu pluća. Išla sam na zračenje, ali se stanje znatno pogoršalo.
Ranije sam bila veliki skeptik u pogledu alternativne vrste liječenja, što i pokazuje moja  posvećenost isključivo zvaničoj medicini. Tek kada sam vidjela da izgledi za ozdravljenje i nisu sjajni, i da se rak širi, na iznenađenje mojih najbližih, posegnula sam za alternativom. Logično je bilo da pomoć potražim u magazinu Aura, čija je tematika između ostalog namijenjena bolesnima. Povjerenje sam ukazala dr. Trobradović iz razloga jer je ona ljekar i zvanične i alternativne medicine. Osjećaj me, hvala Bogu, nije prevario.

Terapija je trajala oko tri mjeseca. Bila sam iznenađena da je doktorica u tretmanima koristila mnogo raznih dosad za mene nepoznatih aparata i preparata, od kojih mogu najviše da istaknem “Eliksir života sa Kavkaza”, koji je dokazao da mu ime pristoji, jer sam posredstvom ovog lijeka povratila potrebnu životnu snagu, a samim tim i nadu da će ovo sve imati po mene sretan završetak.

Dr. Seka se zaista trudi da svima koliko može pomogne, i mada je količina ovog lijeka veoma ograničena, ona je meni omogućila da dobijem onoliko koliko mi je bilo potrebno. Svakako želim ovim putem da potvrdim i veliku vrijednost “Cedar” ploče, koja mi je zaista pomogla da shvatim da loš san, neispavanost, i veliki zamor nakon buđenja nije nešto što je bilo dio moje bolesti, jer sam već nekoliko dana nakon postavljanja ploče osjetila znatno pozitivniju atmosferu i smiraj u spavaćoj sobi, što mi je pomoglo da se mogu odmoriti u pravom smislu te riječi, i što je najvažnije da mogu otkloniti ono što je isprva i uzrokovalo moje zdravstvene tegobe. Danas spravom mogu reći da je Cedar ploča najvrijedniji i najdragocjeniji dragulj u mojoj kući – kaže na kraju ispovijedi Merima.

Dr. Šuhreta Trobradović:

Štetna zračenja najčešći su uzrok teških oboljenja

U svojoj dugogodišnjoj karijeri i ja sam napravila bezbrojna mjerenja štetnog zračenja kako u našoj državi, tako i širom svijeta, koji su apsolutno poduprli značajnu činjenicu da je upravo štetno zračenje 99 % uzročnik obolijevanja onog dijela organizma koji je bio najviše izložen smrtonosnim zrakama. Intenzitet zračenja također uvjetuje koja će se vrsta bolesti razviti, tako da one sa najvećom smrtnosti dolaze sa najjačim konstantnim izlaganjem tog dijela tijela

Cedar Neutralizer je uređaj za neutraliziranje svih vrsta štetnog zračenja, a najopasniji među njima su geopatogeno (podzemne vode, ukrštenja tokova, procijepi, špilje) i tehničko (el. uređaji svih vrsta) zračenje. Cedar neutralizer ploča je intelektualno vlasništvo prof. dr. Šuhrete Seke Trobradović, koji je prošao mnoge temeljite provjere širom svijeta i uvijek nailazio na odobravanje i potvrdu efikasnosti u onom za šta je namijenjen.

Potvrda nauke

Pored brojnih naučnih instituta u S.A.D.-u, azijskim zemljama, i drugim širom svijeta, Cedar neutralizer je priznat i na veoma cijenjenom Evropskom institutu za tehnologiju kao izum koji je inovativan, koji prati savremena naučna dostignuća i koji je definitivno veoma efikasan u sprječavanju razarajućeg utjecaja štetnog zračenja po ljudski organizam. Samim tim “Cedar” ploča dr. Seke dobiva još jednu potvrdu vrhunskih evropskih stručnjaka za veliki uspjeh ostvaren ovim njenim izumom. Treba reći da je Cedar neutralizer zaštićen patentom i u Bosni i Hercegovini, i samim tim i kod nas prošao niz potrebnih ispitivanja kojima je dokazano njegovo djelovanje.




Nauka o utjecaju štetnog zračenja na čovjeka, koje je najveći, a u isto vrijeme i najčešće zanemarivani uzrok najtežih vrsta oboljenja (u prvom redu rak, tumori i dr.) počinje još od samih početaka ljudskog postojanja na zemlji. Zabilježeno je da su u mnogim drevnim kulturama postojali raznoliki načini otkrivanja ovih anomalija, da bi nakon uvida u lokacije protoka podzemnih voda i drugih štetnih pojava, tadašnji stručnjaci vješto izbjegavali ta mjesta prilikom konstruisanja stambenih objekata – kaže dr. Trobradović.

U nastavku doktorica pojašnjava kako su i tada najzdravija mjesta bila rezervisana za spavaće prostorije, jer su i tada ljudi bili svjesni da se najduže vrijeme upravo provodi spavajući tokom noći.

Istraživanja

– Nalazimo da su drevne kineske imperijalne građevine izrađene sa zapanjujućom preciznošću kad je riječ o izbjegavanju štetnih utjecaja iz tla. Iz novijih saznanja istakla bih istraživanje njemačkog naučnika Barona Gustava van Pohla kojim je dokazao da su osobe umrle od karcinoma spavale iznad veoma jakih vodenih žila, tako direktno vezajući štetno zračenje sa ovom bolešću. Istraživanje je obavio u malom gradiću u južnoj Njemačkoj, u kojem je mjerenjima tačno utvrdio podzemni protok vode i otkrio da se svaki od 48 smrtnih slučajeva uzrokovanih rakom desio osobama koje su spavale direktno iznad ovih protoka.

– Uz pomoć gradonačelnika tog gradića ustanovio je i da su u periodu koji je prethodio njegovom istraživanju tj., nekoliko generacija unazad, smrti uzrokovane karcinomom bolešću zadesile upravo osobe koje su spavale na istim problematičnim lokacijama utvrđenim njegovim istraživanjem. U svojoj dugogodišnjoj karijeri i ja sam napravila bezbrojna mjerenja štetnog zračenja kako u našoj državi, tako i širom svijeta, koji su apsolutno poduprli značajnu činjenicu da je upravo štetno zračenje 99 % uzročnik obolijevanja onog dijela organizma koji je bio najviše izložen smrtonosnim zrakama. Intenzitet zračenja također uvjetuje koja će se vrsta bolesti razviti, tako da one sa najvećom smrtnosti dolaze sa najjačim konstantnim izlaganjem tog dijela tijela. Naravno ishrana, voda, zrak, generalno okoliš zagađeni raznim polutantima, kao i pušenje definitivno ubrzavaju taj proces – pojašnjava dr. Trobradović.

Na kraju priče o značaju, važnosti i snagi Cedar ploče, doktorica naglašava da se na tržištu  nalazi veliki broj uređaja koji se reklamiraju kao neutralizatori štetnog zračenja, ali da većina tih proizvoda polučuju više štete nego koristi.

– Većina tih proizvoda nije patentirana, a samim tim ni ispitana. Takvi sumnjivi proizvodi samo daju osjećaj lažne sigurnosti, a zapravo djeluju kao amplifikatori (pojačivači) opasnih zraka. Takve vrste uređaja nemaju saglasnost kompetentnih i mjerodavnih osoba iz ove oblasti – kaže dr. Šuhreta.


15:49 Share:

0 komentari:

Objavi komentar