utorak, 18. kolovoza 2015.

Tulumbe by Emira






Sastojci:
-500 ml.mlijeka
-250 ml.vode
-5 jaja
-5 kašika šecera
-5 kašika ulja
-malo soli na vrhu noža
-1 prašak za pecivo
-500 gr.brašna

Agda (zaljev)
-1kg.šecera
-500 ml.vode
-limun isjecen na tanko
-(Agdu skuhati i ostaviti da se ohladi)

 
Priprema:
Mlijeko ,vodu,šecer, ulje, so prokuhati i skinuti sa vatre. Dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo. Dobro
izmješati i ostaviti da se ohladi. Kada se smjesa ohladila dodavati lagano jedno po jedno jaje i mutiti mikserom lagano. Poslije smjesu stavljati u kalup i praviti tulumbe. Ulje treba biti zagrijano ali ne previše,pecene tulumbe stavljati u ohlađenu agdu.

 
izvor: namirnice.ba

0 komentari:

Objavi komentar