utorak, 18. kolovoza 2015.

NIKAD BRŽA I UKUSNIJA BAKLAVA EMILI ZA POLA SATA

Baklava Emili





Kad poželite baklavu, a svi znamo da treba za nju malo više vremena i materijala, e onda napravite ovaj kolač, po okusu kao da jedete baklavu a gotov za najviše pola sata.
Sastojci
     4 jaja
     2 šalice šećera
     1 šalica ulja
     1 šalica mlijeka
     1 šalica griza

 
       1 šalica oštrog brašna
     2 šalice mljevenih oraha
    Preljev:
     1/2 l vode
     2 šalice šećera

Priprema

    Pjenasto izmješati jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Uliti u tepsiju i peći oko pola sata.
    Vruć kolač preliti sa preljevom koji napravimo tako da prokuhamo vodu sa šećerom dok se šećer ne rastopi.

 
      Posipati mljevenim orasima.
    (ja sam pravila u pola smjese pa je ispala malo tanja)
    Šalica je od 2 dcl.
    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar