četvrtak, 20. kolovoza 2015.

EVINE KOCKE






Evo konačno i recepta za ove kikiriki kockice. Po izvedbi su slične Martinim kockama, iako su po okusu prilično različite
SASTOJCI
• 115 g maslaca ili margarina
• 50 g šećera
• 5 žlica kakaa
• 1 jaje
• 120 g sitno drobljenog keksa (ne mljevenog)
• 60 g brazilskog oraščića, sitno sjeckanog
• 30 g badema, sitno sjeckanog

 



• 115 g maslaca ili margarina
• 350 g kikiriki maslaca
• 85 g šećera u prahu
• 1 žličica arome vanilije
• 150 g čokolade za kuhanje
• 1 žlica maslaca
• 2-3 žlice ulja (za sjaj)

 



PRIPREMA
Za podlogu od keksa:
Na pari otopite maslac, šećer i kakao. Dok je još na pari, dodajte jedno jaje i lupajte dok se ne pomiješa. Maknite s pare. Dodajte keks, oraščiće i bademe.
(Možete upotrijebiti bilo koje orašaste plodove, ja sam ovaj put koristila ove.)
Manji lim za pečenje (moj je 17 x 24 cm) obložite papirom za pečenje. U lim stavite podlogu od keksa i dobro utisnite žlicom.

Za kremu od kikiriki maslaca:
U posudi dobro izmiksajte maslac i kikiriki maslac. Dodajte šećer u prahu i vaniliju, pa još miksajte dok se sve ne sjedini.
Premažite tu kremu po donjem sloju od keksa.

Za čokoladnu glazuru:
Na pari otopite čokoladu, margarin i dodajte ulje. Kad se sve spoji prelijte preko kolača.
Ostavite u hladnjaku da se stvrdne.

Posluživanje
Režite na male kockice (3 x 3 cm) jer su stvarno slatka bomba

0 komentari:

Objavi komentar