četvrtak, 20. kolovoza 2015.

ĆORAVI BUREK






Ne znam zasto su mu dali ovo ime, puno bolje bi mu stajalo ime: NAJBOLJI BUREK!
Sastojci:
     500 gr tankih kora
     300 gr mljevenog mesa
     300 gr krumpira sjecenog na sitne kockice
     1 veca glavica luka



 
 Zaljev
     2 dcl vode
     2 dcl ulja
     malo soli
     malo bibera
Priprema:
U tri posude sloziti: u jednu mljeveno meso, u drugu krumpir sjecen na sitne kockice i u           trecu sitno     sjeceni luk.
Napraviti zaljev od vode i ulja, staviti po ukusu soli i bibera.
Staviti 2 rasirene kore, po njima posuti meso, krumpir i luk i zlicom poprskati zaljevom. Zatim uviti burek u rolnu i staviti u podmazanu tepsiju.



Ponoviti dok se ne utrosi sav materijal. Ispadnu odprilike 4-5 bureka i potrosi se pola zaljeva.
Staviti peci na jacu vatru i poslije smanjiti i peci do rumene boje.
Zaljev:
Ispeceni burek poprskati sa ostatkom zaljeva, pokriti krpom, ostaviti da odstoji oko 15 minuta.

Poslije toga sjeci mlako i servirati sa jogurtom.

0 komentari:

Objavi komentar