utorak, 15. rujna 2015.

EVO KAKO SA PERSUNOM IZBACITI VODU IZ ORGANIZMA I SKINUTI KILOGRAME

PHOTO: pixabuy





Peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima magične moći. Njegova količina u jelima je uvijek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilane tečnosti iz tijela. Američki ljekar, John R. Christopher važio je za dobrog poznavaoca biljnih lijekova. Često je svojim pacijentima savjetovao peršun kao lijek za bubrežne bolesti
Peršun je odličan saveznik u borbi protiv urinarnih problema, bubrežnih oboljenja i jak diuretik. Kao lijek može se koristiti korijen i listovi peršuna.

recpt:

 U ključalu vodu (oko litar) dodajte 5 velikih kašika isjeckanog peršuna. Tečnost pustite da odstoji oko dvadesetak minuta, nakon toga čaj možete procijediti ili piti zajedno sa isjeckanim peršunom.

– Za čaj od peršuna sam se odlučila zbog problema sa bubrezima. Svi savjetuju uvin čaj kod ovih tegoba. Od uvinog čaja sam osjetila poboljšanje, ali tečnost je ostajala u tijelu. Odlučila sam uvin čaj zamijeniti sa peršunovim, te tako došla do svojih rezultata. Sada sama sušim peršun koji namjeravam koristitii ubuduće – povjerila nam je Ramiza.

 
Izlučivanje tečnosti iz organizma je veoma važno. S urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne tvari. Za peršun je naučno dokazano da je odličan diuretik, uz to je i jak antioksidant. Konzumiranje čaja od peršuna je preporučljivo, ali nikako ne smijete pretjerivati s ovim čajem. Konzumiranje neka ne bude više od litre čaja na dan.

Peršun je biljka koja je od antičkih vremena prisutna kao lijek. Njemu su pripisivali magične moći, u starom Rimu se vjerovalo, da grickanje listića peršuna poboljšava percepciju i intelektualne sposobnosti. Danas se ova biljka koristi samo kao začin, a dobro upućeni je koriste kao lijek.

Izvor: aura

0 komentari:

Objavi komentar