petak, 18. rujna 2015.

Čišćenje bubrega prirodnim putem

bubrezni-kamenac







Bubrezi su parni organ mokraćnog sustava.

Zaduženi su za to da iz našeg tijela eliminiraju toksine.

Svaki dan kroz naše bubrege prolazi oko 200 L krvi, da bi se pročistila od otrova i toksina.

Bubrezi također proizvode važne hormone: erythropoietin, koji stimulira proizvodnju crvenih krvnih stanica, renin, koji regulira krvni tlak, i calcitriol.

U našem tijelu već postoji prirodan mehanizam čišćenja bubrega.

Ako konzumirate dovoljno tekućine u obliku vode, soka ili čaja, bubrezi se čiste sami.

Međutim, ponekad našim bubrezima je potrebna pomoć, te u ovom slučaju dolazi u obzir detoksikacija bubrega uz pomoć ljekovitih biljaka.

Osim što poboljšava njihov rad i sprečava stvaranje kamenca, čišćenje bubrega može pomoći eliminirati toksine iz organizma, ojačati imunitet, normalizirati krvni tlak i poboljšati funkciju mokraćnog mjehura.

Čišćenje bubrega prirodnim putem

1. Biljke za čišćenje bubrega

Smatra se da sljedeće biljke poboljšavaju funkciju bubrega i pomažu njihovom čišćenju:

đumbir
maslačak
korijen bijelog sljeza
smreka
kopriva
peršin
klinčić
zlatnica (Solidago virgaurea)
2. Namirnice koje pomažu u čišćenju bubrega

lubenica
sok limuna
sok brusnibe
sjemenke buče
3. Vitamini za čišćenje bubrega

Neki alternativni liječnici preporučuju da se kod čišćenja bubrega koriste sljedeći vitamini i minerali:

vitamin B2
vitamin B6
magnezij


Kako smaniti rizik od nastanka bubrežnih bolesti

izbjegavajte cigarete i pretjerano konzumiranje alkohola i kofeina
održavajte krvni tlak i šećer na normalnoj razini
redovito provjeravajte kolesterol
pijte puno vode (bar 8 čaša dnevno)
održavajte zdravu tjelesnu težinu
Bubrežni kamenci

Bubrežni kamenac je tvrda tvar koja nastaje od kristala koji se talože iz mokraće i nakupljaju na unutrašnjim površinama bubrega.

Simptomi bubrežnih kamenaca su jaka bol u području bubrega ili donjem dijelu abdomena.

Bubrežni kamenci mogu izazvati poteškoće u mokrenju, krv u urinu, mučninu, povraćanje i visoku temperaturu.

Možete smanjiti rizik od nastanka bubrežnih kamenaca tako da pijete puno vode i smanjite unos soli.

Ljudi koji su već imali probleme sa bubrežnim kamencima, trebali bi izbjegavati hranu koja sadrži puno oksalata, poput čokolade, okre, sezama itd.

Recepti za čišćenje bubrega

Čaj od sjemenki lubenice za bubrežne kamence

Edgar Cayce posebno preporučuje čaj od sjemenke lubenice ljudima, koje imaju bubrežne kamence.  Također pomaže kod stimulacije funkcije bubrega:

Da bi pripremili čaj, potrebna Vam je jušna žlica sjemenki lubenice, koje ste prethodno samljeli ili isjeckali.

Prelijte sjemenke sa pola litre kipuće vode i ostavite da se ohladi. Zatim procijedite i odmah popijte čaj. Ako je to moguće, uvijek pripremite svježi čaj.

Čaj pijte tri puta tjednom, a možete ga piti i više puta na dan.



Čaj od sjemenki celera (Apium Graveolens)

Jušnu žlicu sjemenki celera, friško mljevenih ili isjeckanih, prelijte sa pola litre kipuće vode i ostavite da se ohladi.

Procijedite i odmah popijte čaj. Ako je to moguće, uvijek pripremite svježi čaj.

Čaj pijte bar jedan put dnevno, tri puta tjednom. Nemojte koristiti ovaj čaj, ako ste trudni.

Čišćenje bubrega prema dr.Clark

Ovaj recept je dosta kompliciran. Pokušali smo da ga prevedemo što bolje možemo.

½ šalice osušenog korijena Hydrangea – DRVENASTA HORTENZIJA (Hydrangea arborescens)
½ šalice korijena CRVENE KONOPLJUŠE (Eupatorium purpureum)
½ šalice korijena bijelog sljeza (Althea officinallis)
4 svježnja svježeg peršina
tinktura kudjelje (zlatica,poganska trava) (ako ste alergični izostavite je iz recepta)
đumbir u prahu
uva ursi
koncentrat crne višnje, 250 ml
prstohvat vitamina B2 u prahu
vitamin B6, 250 mg
tablete magnezij oksida, 300 mg


Odmjerite ¼ šalice svakog korijena i ostavite ga da se natapa, zajedno u 10 šalica hladne vode iz slavine, koristeći nemetalnu posudu i nemetalni poklopac.

Nakon četiri sata ( ili preko noći) dodajte 250 ml koncentrata crne višnje i lagano kuhajte 20-ak minuta. Popijte ¼ čaše čim se dovoljno ohladi. Ostatak isipajte kroz cjediljku u sterilnu staklenu posudu. Ohladite staklenu posudu.

Prokuhajte svježi peršin, nakon ispiranja u 1 četvrtini vode tijekom tri minute. Popijte ¼ čaše kada se dovoljno ohladi. Ohladite jednu staklenku i jednu zamrznite. Ostatak peršina iskoristite za juhu i slično.

Doziranje

Svako jutro ulite zajedno ¾ šalice mješavine korijenja i ½ čaše peršinove vode, puneći veliku šalicu. Dodajte 20 kapljica tinkture kudjelje.

Popijte ovu mješavinu u nekoliko doza tijekom dana. Držite na hladnom. Nemojte popiti sve od jednom jer ćete imati problema sa stomakom i osjećati ćete pritisak u mjehuru.

Ako vam je stomak veoma osjetljiv, započnite sa pola ove doze

0 komentari:

Objavi komentar