nedjelja, 23. kolovoza 2015.

VOĆNI JOGURT KOLAČ KOJI OSTAJE SVJEŽ NEKOLIKO DANA







Jedan od prvih recepata koje sam zapisala u bilježnicu,jako davno.Nisam ga pravila godinama i zaboravila sam koliko je mekan i sočan.Najjednostavniji recepti često budu i nepravedno zanemareni.

Sastojci
    3 žumanjka
    1 čaša ulja
    1 i pol čaša Dukat Brzo i Fino Cremoso kulinarskog krem jogurta
    1 i pol čaša šećera


      3 čaše brašna +1 prašak za pecivo
    3 bjeljanjka
Priprema
    1.
    Prvo razdvojiti jaja,napraviti snijeg i staviti sa strane.
    2.
    Miksati žumanjke,šećer,jogurt i ulje.Dodavati brašno u koje je izmiješan prašak za pecivo.
    3.
    Lagano,kuhačom,umiješati snijeg.

      4.

      Pomastiti i pobrašniti pleh(21x32 cm) i u njega uliti smjesu biskvita.Po vrhu poslagati višnje.
    5.
    Peći 40-50 min(150*-160*).
    6.
    Na pečeno se može staviti šlag ili samo posipati sitnim šećerom.
    7.
    Umjesto višanja može i neko drugo voće(plave šljive,maline...).
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar