ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

RUSKE KAPE ILI ŠUBARICE







Zvali ga Ruske kape ili Šubarice, uvijek je omiljen gdje god da se pojavi.
SASTOJCI
Za jedan biskvit
• 3 bjelanjka
• 3 zumanjka
• 185g brasna
• 75ml zagrijane vode(neka bude dosta vruca)
• 150g secera
• 9g praska za pecivo
• 1 vanilin secer
• 75ml ulja
• 1.5 zlica(prepuna) tamnog kakaa

 



Krema sa bijelom coksom
• 80g gustina
• 2 zlice brasna
• 950 ml mlijeka
• 3 bourbon vanilin secera
• 200g bijele cokolade
• 150-200g secera
• 200g margarina




Krema za oblaganje tortica
• 200ml (+/-) slatkog vrhnja
• 1 slag fix
• 1 vanilin secer
• glazura by mignonne
• 150g cokolade
• 4,5 zlice ulja

i jos
• 150g (+/-) kokosovog brasna

PRIPREMA
biskvit
1. detaljan postupak za pripremu biskvita mozete vidjeti ovdje , napraviti dvabiskvita, sastojci su za jedan biskvit
2. svaki biskvit peci u velikom plehu od pecnice
3. od gotovog biskvita odmah vadite krugove casom ili modlom za krafne(ja tako radim)

krema
1. odvojiti 200ml mlijeka i promjesati sa brasnom, gustinom, vanil secerom i malo obicnog secera
2. ostatak mlijeka staviti da se kuha i kada provri ukuhati kao puding…e sada postje dvije varijante…ukusne su i jedna i druga samo sto je prva puno brza :)
a.)maknuti sa vatre i dodati margarin pa cokoladu te secer po ukusu, zatim opet vratiti na laganu vatru sve dobro promjesati i gotovo..ostaviti malkice da se krema prohladi i filovati tortice
b.)maknuti sa vatre i dodati cokoladu i secer po ukusu, ohladiti uz povremeno mjesanje i u ohlađeno dodati margarin… sve dobro promjesati i filovati tortice

krema za oblaganje tortica
vrhnje za slag sa vanil secerom i slag fixom istuci u cvrrrst slag

glazura
otopiti cokoladu i dodati ulje

 
FILOVANJE
1. na jedan biskvitni krug staviti kreme(ja to radim spricom sa zvjezdastim nastavkom), poklopiti drugim biskvitnim krugom
2. svaku torticu premazati slag kremom i uvaljati u kokos
3. odgore staviti glazuru

Posluživanje
ove kape stvarno inzistiraju puno vremena i truda aliii se na kraju sav trud isplati… vidjet cete!:-)

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar