subota, 8. kolovoza 2015.
ODMAH ZAPIŠITE OVO JE RECEPT ZA NAJBOLJI DOMAĆI SLADOLED KOJI SAM DO SADA PROBALA
Probala sam hrpu tih domaćih sladoleda i nikako nisam bila zadovoljna sve dok nisam slučajno naišla na ovaj recept, dobila sam ga od jedne starije žene. Sladoled je bolji nego kupovni, ja sam bila oduševljena.
Sastojci
400 g vrhnja za šlag
2 kisela vrhnja
5 jaja
10 žlica šećera
Priprema
1.
Umutiti 400 g vrhnja za šlag zatim u njega dodati 2 kisela vrhnja.
2.
U drugoj posudi dodati 5 jaja i 10 žlica šećera, smjesu mutiti oko 10-ak min dok ne bude potpuno pjenasto. Zatim sjedinimo prethodno izrađeno vrhnje za šlag i jaja.
3.
Smjesu podijeliti na 2 ili 3 dijela i dodati po želji što volite. Možete dodati čokoladu, ekstrakte, napolitanke, narančin ili lumunov sok, voće. kokos itd..Staviti na hlađenje.
Posluživanje
Ja sam ovaj put u jedan dio stavila mliječnu čokoladu (rastopila sam je, oko 150 g) a u drugu napolitanke od nugata sam izrezala na kockice
0 komentari:
Objavi komentar